سینماروزان: هرچند بعد از مدتها کشمکش بالاخره امسال هم جشنواره فیلم فجر در برج میلاد برگزار شد ولی انگار دولت سیزدهم عزم خود را جزم کرده که کار ساخت یک مجموعه ویژه برگزاری جشنواره ها در پایتخت را استارت بزند.
پیش از این #محمدمهدی_اسماعیلی وزیر ارشاد دولت سیزدهم از ساخت کاخ جشنواره در بلوار کشاورز خبر داده بود که ظن بسیاری را برد به سمت سینما بلوار که مدتی است به دانشگاه علوم پزشکی واگذار شده و به تازگی روزنامه فرهیختگان، خبر داده که زمینی ۱۵هزار متری برای ساخت کاخ یا همان خانه جشنواره تخصیص داده شده.
فرهیختگان نوشته: زمینی به مساحت ۱۵ هزار متر مربع در بلوار کشاورز قرار است محل خانههای جشنواره شود و وزارت ارشاد میخواهد یک مجموعه هنری برای برنامههای متفاوت در آن داشته باشد.
یک سالن برای برگزاری کنسرت موسیقی، از امکانات این مجموعه است که میتواند به کسانی که در حوزه موسیقی فعالیت میکنند نوید سالنی مناسب و استاندارد برای برگزاری کسنرتهای موسیقی را بدهد.
این رسانه ادامه داد: سالن استاندارد دو هزار نفری برای پخش فیلم از دیگر امکانات این مجموعه فرهنگی است که برای برگزاری جشنوارهها میتواند مورد استفاده قرار بگیرد و همین یک بخش میتواند همه این سالها خانه به دوشی جشنوارههای فیلم فجر را جبران کند. چند سالن سینما که بتواند جوابگوی اهالی هنر و رسانه در ایام برگزاری جشنوارههای فجر باشد.
او افزود: همچنین گالریهای تجسمی از دیگر بخشهای این مرکز فرهنگی است. هنرمندان تجسمی همیشه از نداشتن مکانی ثابت برای برگزاری برنامههایشان گلایه داشتند و از بیتوجهیای میگفتند که مسئولان به این شاخه از هنر دارند. اما حتما گالریهایی که در این مرکز ساخته میشود میتواند به هنرمندان این حوزه کمککننده باشد تا بهراحتی بتوانند نمایشگاههایشان را برگزار کنند و آثار را در دید عموم بگذراند.
به گزارش سینماروزان بلوار کشاورز با نام پیشین بلوار الیزابت، بلواری شرقی – غربی در منطقه ۶ شهرداری تهران است؛ علت نامگذاری این خیابان به بلوار کشاورز، مجاورت ساختمان پیشین وزارت کشاورزی ایران با آن است؛ ساختمان مورد اشاره هماکنون ساختمان قوه قضاییه است.
.
این بلوار در سالهای دور یکی از تفرجگاههای شهر تهران بودهاست به طوری که در ساعتهای پایانی روز و روزهای تعطیل، بسیاری از شهروندان از این بلوار بهعنوان محل گذران اوقات فراغت و تفریح استفاده میکردند. در میانه این بلوار نهری روان بود که به رودخانه کرج شهرت داشت؛ نهر کرج در واقع رودخانهای بود که از رودخانه کرج منشعب میگردید و به سمت اراضی بهجتآباد می رفت و از این اراضی به سمت دارالخلافه تهران امتداد مییافت. آب این نهر برای کشاورزی و جهت آب شرب منازل در تهران قدیم استفاده میشدهاست. تا قبل از لولهکشی تهران این نهر نقش عمدهای در تأمین آب تهران داشت. موقعیت جغرافیایی نهر کرج منطبق بر بلوار کشاورز کنونی است و حتی بازیگرانی مثل مرتضی احمدی بارها در خاطرات خود از تفریح کنار آب کرج یاد کرده بودند. در سالهای اخیر با وجود ثبت ملی بلوار کشاورز در فهرست میراث فرهنگی، متاسفانه جز ساعاتی خاص، آب در کانال میانی بلوار جریان ندارد و از آن بلوار زیبا، جز نامی نمانده و حالا شاید با راه اندازی کاخ جشنواره حول این بلوار، رونق و زیبایی دوباره به این بلوار بازگردد.