ادعاهای رئیس سازمان ارزشی اوج در دیدار با رسانههای عمدتا خودی ⇐سال ۹۹ حدود ۱۸ میلیارد کمک دریافت کرده و بیش از نود میلیارد تومان درآمد داشتیم!!/ بخشی از درآمدمان ناشی از فعالیت در خارج از کشور است!!/به سفارش حاج قاسم، “پایتخت۵” و “به وقت شام” را ساختیم!/درنظر داشتیم باباپنجعلی در “پایتخت۵” شهید شود ولی حاجقاسم گفت هیچ کدام از خانواده نقی نباید شهید شوند!/رقم قرارداد ما در “پایتخت۵”، ۹ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان بود در حالی که درآمد این سریال ۱۸۳ میلیارد بوده!!/”به وقت شام” را در کره ۱۰۰ هزار دلار و در تایوان ۷۰۰ هزار دلار فروختیم!/سودمان از “آقازاده” ۸میلیارد تومان بود!/ درخواستی برای حمایت از سریال “موسی” به ما ارائه نشده!/نیاز است یک سازمان اوج با حضور خانمها داشته باشیم!/برای ساخت “شاهنامه” آمادگی داریم!!!/اگر سینماها دوباره رونق بگیرد، میتوانیم به درآمد هزار میلیاردی برسیم!/از روسیه و خیلی از کشورهای دیگر برای همکاری در تولید انیمیشن، پیشنهاد داشتیم!!/بهدنبال برگزاری کنسرتهای وحشی در جنگل و بیابان هستیم!
سینماروزان: احسان محمدحسنی بعد از ده سال ریاست بر سازمان هنری-رسانهای اوج و در شرایطی که زمزمههای جایگزینیاش با نیرویی تازهنفس شنیده میشود در نشستی با حضور رسانههای عمدتا خودی، پارهای از اظهارات و ادعاها درباره دستاوردهای خویش را مطرح کرد.
احسان محمدحسنی گفت: هر آنچه درآمد داشتیم در تولید سرمایهگذاری کردیم. این سازمان در سال نود با ۵۰۰ میلیون تومان بودجه راهاندازی شد. اولین کمک که با افتخار از سپاه گرفتیم، کار را شروع کردیم. سال ۹۹ حدود ۱۸ میلیارد کمک دریافت کرده و بیش از نود میلیارد تومان درآمد داشتیم که بخشی از این درآمدمان ناشی از فعالیت در خارج از کشور است.
رئیس اوج ادامه داد: سال گذشته سریال «آقازاده» را به یک پلتفرم فروختیم. «به وقت شام» را در کره ۱۰۰ هزار دلار و در تایوان هفتصد هزار دلار فروختیم که تنفسی برای ما ایجاد کرد. من شفاف عدد و ارقام را میگویم. در کنار ستاد کم عده و چابک، همه پول صرف تولید میشود.
محمدحسنی افزود: بخشی از هویت اوج دیدهبانی و مطالبه گری است. روزی در اینجا فیلمی ساخته شد که در آن فیلم تذکر داده شد بترسید از روزی که کشتی سوراخ شود. آن زمان هنوز حوادث دی و آبان رخ نداده بود. ما هم به عنوان صاحب رسانه، شمی داریم!! میتوانیم خطرهایی را پیشبینی کنیم. آن موقع «بادیگارد» ساخته و تذکر داده و گفته شد باید شخصیت نظام را از شخص تفکیک کنیم. خیلی از اشخاص اقداماتی کردهاند که متاسفانه به پای نظام نوشته شد. اوج دیدهبان و مطالبه گر است. زمانی که بحث اعتراضات مردمی مطرح شد با افتخار «خروج» را ساختیم و موضوع اعتراض را روی پرده آوردیم. زمانی که کشور درگیر تهدید داعش بود، داعش تا چهل کیلومتری ایران آمده بود در آن زمان به سفارش حاج قاسم در زمانی که برخی از مسئولان در خواب غفلت بودند، ما وارد موضوع شدیم و سریال «پایتخت پنج»، فیلم سینمایی «به وقت شام» و نزدیک به دویست اثر مستند را ساختیم.«به وقت شام» یکی از پرفروشهای آن سال شد.
رئیس اوج گفت: یادم نمیرود که سازندگان “پایتخت۵” به دیدار حاج قاسم رفتند، اما توصیه حاج قاسم این بود که هیچکدام از این خانواده نقی معمولی نباید شهید شوند. مگر ما مردیم؟ آنها باید سالم به ایران برسند. ما در نظر داشتیم بابا پنجعلی شهید شود.
وی درباره همکاری نکردن در تولید «پایتخت ۶» گفت: بخشی از این حرفها حواشی و نادرست است. قرارداد ما در «پایتخت پنج» ۹ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان بود. درآمد این سریال به گفته مدیران تلویزیون از آگهیها ۱۸۳ میلیارد بوده است. ما پول خودمان را بعد از دوسال گرفتیم. بعد از «پایتخت پنج» بلافاصله با بچههای پایتخت وارد گفتگو شدیم، قصه هم داشتیم. عدد ما هم بیست درصد بیشتر از پایتخت پنج بود. در همین حین متوجه شدیم مدیران صدا و سیما گفتهاند خودمان میتوانیم این کار را کنیم. بعید میدانم برای فصل هفت این سریال هم در خدمت دوستان باشیم، اما با سیروس مقدم آثار دیگر میسازیم، عددی که صداوسیما با پایتختیها به نتیجه رسیدند، دو برابر هزینه پایتخت پنج بود. این در حالی بود که بچههای پایتخت با ما خیلی همراه بودند. آقای مقدم با ما خیلی هم کاری کردند. به هر حال وقتی چند مشتری پیدا میشود قیمت بالا میرود.
محمدحسنی گفت: آثار هنرمندان ایرانی باید از بنبست در بیاید و به کشورهای همسایه و حتی اروپا برود و بازار آن را باز کنیم. مجموعه اوج بخش اعظمی از درآمدها را مرهون همین فروشهای خارجی است. اگر مشکلی پیش نیاید و سینماها دوباره رونق بگیرد و فضای کار در ایران و خارج باز شود، میتوانیم به درآمد هزار میلیاردی برسیم!!!
محمدحسنی در ادامه گفت: دو عذرخواهی هم دارم. عذرخواهی اول از خانمهای این سرزمین است که انصافاً کمکاری داشتیم. شاید نزدیک به ۲۰۰ قسمت «نیمه پنهان ماه» تولید شده مجموعه «پا به ماه» هم جزو تولیدات خوب است که با محوریت و ساخته خانمهاست. ما کلیپ و دیوارنگاره درباره خانمها داشتیم ولی از دید خودمان کافی نیست. شاید اگر بخواهیم ایدهآل نگاه کنیم نیاز است یک سازمان اوج با حضور خانمها و همین تولیدات داشته باشیم. حلالیت دوم از خانواده شهداست. آنها صاحبان انقلاب هستند. خون دادهاند جوان دادهاند، آثار زیادی تولید کردهایم اما حتماً میوه کرم خورده هم در میان آنهاست و ممکن است یک جاهایی ته دل آنها را خالی کرده باشیم. برای تک تک آثاری که آنها را رنجاندهایم، عذرخواهی میکنم. در حوزه جنگ و مقاومت آنچه توقع میرود را انجام ندادهایم و هنوز حق مطلب را ادا نکردهایم.
رئیس اوج که حتی در نشست خبری هم خبری از رسانههای منتقد نبود، مدعی باز بودن در اوج به روی همه فیلمسازان با هر تفکری شد و بیان کرد: هرکس بخواهد در حوزه انقلاب و دغدغههای انقلاب کار کند اوج هیچ محدودیتی ندارد چه فیلمساز آمریکایی باشد که خواهش کنیم و بخواهیم بیاید مثل مل گیبسون. چه فیلمسازان دیگر، تا آنجا پیش میرویم که اگر کسی بتواند حرفی را برای مردم و انقلاب داشته باشد دستمان باز است اگر اثری در خدمت محتوا باشد کار میکنیم به هر حال محتواهایی مد نظر ماست.
محمدحسنی گفت: ما علاقههای میهنی هم داریم مثل «مستوران»، «عیاران» و…. ما برای ساخت شاهنامه هم آمادگی داریم. حالا که در محاصره فیلمهای کرهای درآمدهایم، میتوانیم به موضوع شاهنامه بپردازیم. درواقع منتظر یک فرصت خوب هستیم مطمئن باشید در سالهای آینده موازنه تغییر میکند. به جای پرداختن به مسایل سیاه اجتماعی سرمان را بالا بیاوریم و بینیم در دنیا چه اتفاقی رخ میدهد، تا بتوانیم مخاطبان جهانی داشته باشیم.
رییس اوج درباره ورود به حوزه ویاودی ها و تأسیس سامانه هم بیان کرد: نه. ما در حوزه پخش نگاهمان پخش موثر است. این موضوع مربوط به همه بسترهای پخش است. ما مستقلاً پلتفرمی تاسیس نمیکنیم. محدودیتی در استفاده از پلتفرمها نداریم هرکسی پیشنهاد خوبی داشته باشد با آن کار میکنیم. الان هم چندین قرارداد برای چند سریال داریم که کارش پر قدرت پیش میرود اینکه پلتفرم جدید راه بندازیم به معنای این است که وقتمان تلف میشود. سود خوبی روی «آقازاده» داشتیم. عددی که گذاشتیم و برداشتیم نفس خوبی به ما داد. سود ما از آقازاده خالص هشت میلیارد تومان بود. یکی از سریالهایی که در یک پلتفرم نمایش داده میشود نزدیک به صد میلیارد تومان هزینه ساختش بوده در حالی که کل تولیدات اوج این مقدار هزینه را داشته است.
محمدحسنی درباره برگزاری کنسرتها بیان کرد: بله، حتماً به کنسرت و برگزاری کنسرت جدی فکر و برای آن برنامه ریزی میکنیم. در کرونا سینما آنلاین را داشتیم، بچههای ماوا هم در همان ایام کاروان امید راه انداختند و گروههای سرود را به کوچهها کشاندند. برگزاری کنسرت اولویت جدی ماست و محدودیتی در این حوزه نداریم. اثر خوبی حتی اگر خارجی باشد و با اولویتهای ما سازگاری داشته باشد حتماً به آن ورود میکنیم. حتی بچهها به کنسرتهای بیابانی و جنگل و به اصطلاح «وحشی» هم فکر میکنند.
محمدحسنی با رد شایعه حمایت از تولید سریال “موسی”حاتمیکیا گفت: در بدو آغاز کار صحبتهای رد و بدل شد ولی جدی نشد اما اگر صدا و سیما و خود ابراهیم حاتمیکیا اراده و اعلام کند، در خدمت ایشان هستیم. هم برای این سریال و هم برای «سلمان» از همه ظرفیتها استفاده میکنیم و در کنار آنها خواهیم بود. ما این سریالها را سریال خودمان میدانیم ولی فعلاً درخواستی برای حمایت از سریال “موسی” نبوده است.
رییس اوج درباره تولیدات انیمیشن مجموعهاش بیان کرد: از روسیه و خیلی از کشورهای دیگر برای همکاری در تولید انیمیشن، به استودیوهای انیمیشن ما پیشنهاد شده و این قراردادها باعث شده درآمد خوبی داشته باشیم، چون تفاوت قیمت دلار و ریال زیاد است برای آنها مفت درمیآید به همین دلیل برای آنها خیلی به صرفه است.
رئیس سازمان «اوج» در ادامه گفت: تلاش ما این است که درآمد ما به هزار میلیارد برسد و حتی همان ۱۸ میلیارد تومان سال گذشته را هم دیگر نگیریم.