1

اظهارات بی‌پرده رییس جامعه صنفی تهیه‌کنندگان⇐چرا دولت به‌جای تعامل با تهیه‌کنندگان به سراغ مدیرعامل خانه سینما رفته؟؟/چرا در شورای چینش اکران نوروز جای ذی‌نفعان سینما که تهیه‌کنندگان و سینماداران هستند، خالی بود؟؟؟/فعالیت تهیه‌کنندگان که کارفرمایان تولید هستند هیچ ربطی ندارد به خانه سینمایی که کارگری‌اش کرده‌اند!!!/این یکسونگری را اصلاح کنید!

سینماروزان: حضور مدیرعامل خانه سینما به‌نمایندگی از نزدیک به ۵هزار عضو خانه سینما در شوراها و کارگروههای مختلف مدتهاست محل پرسش است و یک نفر هم پیدا نمی‌شود که بگوید محاسن جمع کردن کل خانه سینما در یک نفر چه می‌تواند باشد جز سوق دادن تمام ایرادات و مشکلات به سوی همین یک نفر و آیا بهتر نیست به‌جای مدیریت فردگرایانه، این بدنه متخصص سینما باشند که در شوراهای مختلف حاضر شوند؟؟

سیدضیا هاشمی رئیس جامعه صنفی تهیه‌کنندگان با انتقاد از حذف جایگاه تهیه‌کنندگی در تصمیم‌گیری‌های مدیریت دولتی به مهر گفت: نبود یکپارچگی و وحدت میان تهیه‌کنندگان و انفعال شورایعالی تهیه‌کنندگان باعث شده سازمان سینمایی همه کارهای صنفی را به خانه سینما بسپارد در حالی که فعالیت تهیه‌کنندگان (کارفرما) با توجه به نوع عملکردشان به خانه سینما که کارگری تعریف شده ارتباطی ندارد!!

هاشمی تاکید کرد: فعالیت تهیه‌کنندگی به طور موضوعی به مدیرعامل خانه مرتبط نمی‌شود. حضور برخی مدعیان تهیه‌کنندگی در خانه سینما باعث شده فعالیت تهیه‌کنندگی به عنوان صنف و مرجعیت آن مختل شود.

رئیس جامعه صنفی تهیه‌کنندگان با اشاره به روند غلط یکپارچگی و تصمیماتی که تحت‌تأثیر این ناهماهنگی‌ها قرار می‌گیرد گفت: برای روشن شدن موضوع مثالی می‌زنم، امسال برای تعیین تکلیف برنامه‌های نوروزی جلسه‌ای تشکیل شد. در این جلسه مدیرعامل خانه سینما و مدیران سازمان سینمایی حضور داشتند که البته جای ذی‌نفعان سینما که تهیه‌کنندگان و سینماداران هستند، خالی بود. دلیل این اتفاق نبود یکپارچگی تهیه‌کنندگان است که باعث این نوع تصمیم‌گیری‌های دولت و برگزاری جلسات مهم بدون حضور ذی‌نفعان از جمله تهیه‌کنندگان است، باید این روند اصلاح شود و ما با این یکسونگری دولت مخالفیم.

هاشمی در ادامه گفت: این روزها شاهد انفعال در شورایعالی تهیه‌کنندگان هستیم و همین امر موجب شده در مورد آئین‌نامه اکران نظرات مختلف و مغایر با منفعت سینما عنوان می‌شود.

وی در ادامه تاکید کرد: در آئین‌نامه سال ۹۹ موارد خوبی تعبیه شده و برخی موارد هم اشکالاتی دارد که شورایعالی باید در خصوص آئین‌نامه وارد عمل شده و نظر خود را بیان کند، اما به دلیل انفعال وارد چنین مسائل مهمی نمی‌شوند. در واقع می‌توان گفت شورایعالی به دلیل منافع غیرمشترک تشکل‌های این شورا هماهنگی در عملکرد ندارند.

هاشمی در پایان گفت: با توجه به نبود یکپارچگی، دولت باید از مجموعه فعالیت سینما برآورد داشته باشد و فعالیت صنوف نسبت به انجام تکالیف قانونی را زیر ذره‌بین قرار داده و در نهایت با این صنوف در امور صنفی تهیه‌کنندگی به جای خانه سینما تعامل داشته باشد.