سینماروزان: گویا این یک رسم در مدیریت این مرز و بوم هست که تا وقتی جزو مدیران و هسته های مرکزی مدیریت محفلی هستیم جز از نیکی هایش نمی گوییم و وقتی گرفتار تغییر و تحول و حذف از چرخه مدیریتی می شویم است که زبان به انتقاد می گشاییم.
به گزارش سینماروزان بهروز غریب پور کارگردان بیشتر فعال در تئاتر که به واسطه حضور یک مدیر تئاتری یعنی محمد حیدری در رأس جشنواره های سی و چهارم و سی و پنجم فجر توانست تا ریاست بر کاخ مهمترین جشنواره سینمایی که فجر باشد پیش برود و حین حضور در ریاست کاخ هم کمتر پیش آمده بود که نقد درون سازمانی را در دستور کار قرار دهد امسال فیلمی به نام «اردک لی» را با سرمایه گزاری علی آقازاده الیاس حضرتی از چهره های اصلاح طلب ساخت که در جشنواره سی و ششم پذیرفته نشد.
این عدم راهیابی به جشنواره ای که غریب پور دو دوره رییس کاخش بوده باعث شده او زبان به انتقاد از مدیریت فرهنگی دولت روحانی پرداخته و بگوید: روي سخن من آقاي روحاني است. حاضرم با ايشان و وزير مناظره كنم. چگونه ميشود هم عامل بود و هم سياستگذار؟ خودت به خودت جايزه بدهي؟! فيلم «اردک لی» قطعا ديده ميشود و نگران نيستم؛ ولي چرا بين حرف و عمل توازن ايجاد نميكنيد؟
او در ادامه نوكتيز انتقادات خود را متوجه جشنواره فيلم فجر كرد: طبق برنامهريزي فيلم سروقت توليد و در موقعيت مناسب به دبيرخانه فجر تحويل داده شد و با حذف آن، فرصتي فراهم شد تا درباره فيلم صحبت كنيم. اولويتم اعتراض به رد شدن يا مورد توجه قرار گرفتن نيست اما سازمان سينمايي عملا معلوم نيست جهتگيرياش در حد شعارهاي آقاي روحاني در زمينه تدبير و اعتدال و اميد هست يا نيست.
غریب پور در ادامه با انتقاد از سخنان اخیر یک نماینده مجلس که حذف فرش قرمز جشنواره و کاهش ۵۰درصدی هزینه ها را مهمترین دستاورد دیدار با مدیران سینمایی دانسته بود اظهار داشت: تنها ايرانيان حق دارند از فرش قرمز استفاده كنند؛ چرا كه محصول هنر آنان است. با مراجعه به عكسها و تصاوير جز جلال و كرامت و احترام در آنها چيزي نمييابيد. حال چه ميشود كه سه نفر از سازمان سينمايي از برچيده شدن فرش قرمز و كاهش پنجاه درصدي هزينهها سخن ميگويند؟
این کارگردان تئاتر كاهش ٥٠ درصدي هزينههاي جشنواره را ناشدني دانست و تاكيد كرد: حاضرم براي شفافسازي در صورت عرضه مدارك و مستندات گروه كنوني، هزينههاي دوره گذشته را رسانهاي كنم. ضمن اينكه دخالت كميسيون فرهنگي در امور جشنواره خلاف آييننامه است.
تهیه کنندگان ،کارگردانان ، مراکزسینمایی دولتی و … می گویند پول نداریم درحالیکه جشنواره های زیادی توسط وزارت ارشاد برگزار میشود.یک سوال چرا هزینه های سازمان سینمایی رصد نمی شود.
چرا باید ریز مخارج رو منتشر کنه؟ بالاخره خرج شده دیگه…