اظهارات قابل تامل یک تهیهکننده سینما⇐سالها وعده دادند که تا سال ۱۴۰۰ به ژاپن میرسیم اما در عمل به افغانستان هم نرسیدیم!/ای کاش در دولت جدید دست از وعده و شعار بردارند!/مدیران تازه با دغدغهمندی بهدنبال تامین نیازهای طبیعی جامعه باشند
سینماروزان: امیدوارم در دولت جدید دیگر در سینمای ایران شاهد هیچ نوع وعده و شعاری نباشیم و مدیران با دغدغه مندی پیگیر آن باشند تا نیازهای طبیعی جامعه سینما تأمین شود.
به گزارش سینماروزان سیدجمال ساداتیان تهیهکننده باسابقه سینما با بیان مطلب فوق به سینماپرس گفت: امیدوارم عملکرد مدیران جدید مثل سابق نباشد که سال ها برخی مدیران وعده می دادند ایران تا سال ۱۴۰۰ خود را به اقتصاد ژاپن می رساند اما حالا در عمل به پای اقتصاد افغانستان هم نرسیده ایم!
سیدجمال ساداتیان با اشاره به نیاز به چابکسازی ساختار دولتی سینما گفت: درصد غیرمفید بودن نهادهایی مثل بنیاد سینمایی فارابی بیشتر از مفید بودنش است! واقعاً در حال حاضر کارکرد بنیاد سینمایی فارابی مشخص نیست.
تهیهکننده “دایره زنگی” ادامه داد: زمانی این بنیاد برای ساخت فیلم ها تجهیزات می داد و یا با اعطای عادلانه وام به هر فیلمسازی که متقاضی تولید فیلم بود جریان پویایی را در سینما ایجاد کرده بود اما اکنون سالهای متمادی است که دیگر چنین کارهایی در بنیاد سینمایی فارابی صورت نمی گیرد و واقعاً مشخص نیست در این نهاد چه اتفاقی رخ می دهد.
تهیه کننده فیلم های سینمایی “متری شش و نیم” و “جامه دران” افزود: بنده شخصاً نمی توانم دلیل مشارکت بنیاد سینمایی فارابی در تولید برخی فیلم ها را متوجه شوم؛ به عقیده من بهتر است همه دست اندرکاران، سیاست گذاران و مدیران سینمایی تلاش کنند تا روز به روز اقتصاد سینما بزرگتر شود و تهیهکنندگان برای تولید آثارشان تنها دست در جیب های خودشان داشته باشند!
وی سپس با بیان اینکه سرمایه گذاری نهادهای دولتی در فیلم ها باعث دخل و تصرف در قصه ها و از دست رفتن شاکله اصلی آثار می شود تصریح کرد: شراکت مالی نهادهای دولتی در تولید آثار سینمایی باعث میشود تا سینما از مسیر اصلی و طبیعی خود منحرف و دور شود؛ از این رو بنده امیدوارم با تدبیر و درایت مدیران سینمایی دولت جدید دیگر شاهد چنین اتفاقاتی در سینمای کشور نباشیم.
ساداتیان متذکر شد: بهتر است نهادهای دولتی به جای آنکه به فکر مشارکت و سرمایه گذاری برای تولید فیلمها باشند تدبیری برای توسعه بازار سینما و تبیین استراتژی برای پیشبرد سینما داشته باشند تا سینما بتواند پویاتر شده و گردش مالی مکفی داشته باشد و تهیهکنندگان بدون گردن کج کردن جلوی مدیران دولتی بتوانند مستقیماً از طریق بانک ها برای تولید آثارشان وام دریافت کنند.
این سینماگر تأکید کرد: مدیران سینمایی باید به دور از کارهای روزمره سینمایی برای این اتفاقات نیکو برنامهریزی کنند. مدیران سینمایی باید ببینند مردم به چه نوع فیلم هایی نیاز دارند، باید تدبیری برای توسعه زیرساختهای سینما داشته باشند و شرایط فیلمسازی را سهل و آسان کنند.
تهیه کننده فیلم های سینمایی “آذر، شهدخت، پرویز و دیگران” و “برف روی کاج ها” در خاتمه این گفتگو افزود: امیدوارم در دولت جدید دیگر در سینمای ایران شاهد هیچ نوع عملکرد شعاری نباشیم و مدیران تازه با دغدغهمندی پیگیر آن باشند تا نیازهای طبیعی جامعه سینما تأمین شود. امیدوارم عملکرد مدیران جدید مثل سابق نباشد که سال ها برخی مدیران وعده میدادند ایران تا سال ۱۴۰۰ خود را به اقتصاد ژاپن میرساند اما حالا در عمل به پای اقتصاد افغانستان هم نرسیده ایم!