اظهارات محسن امیریوسفی که در دولت دوم اعتدال تا ریاست شورای صنفی نمایش پیش رفت و برای آخرین فیلمش حمایت ۶۹۵میلیونی(سال ۹۱) فارابی را داشته⇐در شرایط سختی هستیم/متأسفانه دولت اعتدال در زمينه فرهنگي بهویژه سينما موفق نبود!!/از وزرای روحانی توقع نمیرفت که توان حل مشکل “آشغالها…” را نداشته باشند!!/دولتمردان راهحلي فراتر از “گفتاردرماني” بيابند!!
سینماروزان: محسن امیریوسفی کارگردانی است که بیشتر از کیفیت آثار به توقیف فیلمهایش شناخته میشود. او کلا سه فیلم بیشتر نساخته اما حاشیه های شکل گرفته بر سر توقیف این فیلمها اسباب در کانون توجه قرار گرفتن وی را موجب شده.
به گزارش سینماروزان محسن امیریوسفی که از جمله حامیان انتخاباتی حسن روحانی بوده و در روندی عجیب و با ساخت فقط سه فیلم(!) در دولت دوم اعتدال به ریاست شورای صنفی نمایش رسیده به تازگی در گفتگویی با “شرق” به انتقاد از روحانی پرداخته است!!
محسن امیریوسفی که برای فیلم “آشغالها…” حمایت 695میلیونی فارابی در سال 91 یعنی زمانی که دلار کمتر از 4هزار تومان بود را داشته ، با اشاره به وضعیت فیلم آخرش بیان داشت: فيلمنامه «آشغالهاي دوستداشتني» در پاييز 89 براي دريافت پروانه ساخت به سازمان سينمايي ارائه شد که بعد از يکسالو نيم رفتوآمد و 16 بازنويسي فيلمنامه! در تير 91 پروانه ساختش را دريافت کرد. اين فيلم در زمان وزارت آقاي محمد حسيني پروانه ساخت گرفت و در زمان وزارت آقاي جنتي توقيف شد! در زمان وزارت آقاي صالحياميري پروانه نمايش دريافت کرد و در زمان وزارت آقاي دکتر صالحي مشمول «قول اکران» شد! «آشغالهاي دوستداشتني» تاکنون چهار وزير ارشاد را به خود ديده است که هرکدام روش متفاوتي در مقابل اين فيلم اتخاذ کردهاند؛ ولي از وزراي آقاي دکتر روحاني توقع نميرفت که توان حل مشکل يک فيلم را نداشته باشند و اينطور ارثيه توقيف و اکراننشدن آن را براي يکديگر بگذارند و روزبهروز مسئله را سختتر و پيچيدهتر کنند.
این کارگردان درباره موضع گیری سیاسی آینده اش اظهار داشت: مسئله فيلمهاي من هرچند مستقيم بر کار و زندگي و روحيه خودم تأثير گذاشته و با دستپخت مديران سينمايي دکتر روحاني شش سال خانهنشيني برايم به ارمغان آورده! ولي در مسائل مهمي مثل انتخابات رياستجمهوري ديگر بحث شخصي نيست. ولي متأسفانه دولت اعتدال در زمينه فرهنگي بهویژه سينما آنچنان موفق نبود، هرچند بايد به آمار کلي فروش فيلمهاي سينمايي که بالاتر رفته و بيشترشدن تعداد سالنهاي مناسب سينما و البته تأسيس گروه «هنر و تجربه» اشاره کرد.
امیریوسفی خاطرنشان ساخت: بازهم بايد تکرار کنم که من در زمينه امیدواری شبيه فيلمم «آشغالهاي دوستداشتني» هستم و اميد و انگيزهاي که گفتيد مثل اميدي است که در اين فيلم وجود دارد. اميدي که براي مردم زماني خودش را در جنبش مليشدن صنعت نفت نشان داد. زماني در انقلاب و بعد در جنبش اصلاحات، اميدي که آخرينبار هم در انتخابات سال 96 خود را نشان داد و اميدوارم به نااميدي و بيتفاوتي مردم مثل بعضي سالهاي گذشته منجر نشود. هرچند با ديدن وضعيت اقتصادي و روحي مردم واضح است که در شرايط سختي هستيم و بايد دولتمردان راهحلي فراتر از گفتاردرماني بيابند.