سینماروزان: پرسشهای شکل گرفته حول نگاه تجاری مدیران بنیاد رودکی هرچند اغلب با پاسخهای مقطعی مدیران این نهاد مواجه میشد ولی به تازگی علی اکبر صفی پور مدیر این بنیاد به یک شفاف سازی کامل درباره فعالیت دو سال اخیر این نهاد پرداخته است.
مدیر بنیاد رودکی با اشاره به درآمد دو سال اخیر این بنیاد گفت: در هشتماهه اول ۹۷ درآمدمان از موسیقی در تالار وحدت ۷۶۰ میلیون تومان و از تئاتر در تالار وحدت ۳۶۰ میلیون تومان بوده. در هشتماهه اول ۹۷ در تالار حافظ تا الان ۹۷ میلیون تومان درآمد داشتهایم و در آزادی کل درآمدمان تاکنون سه میلیون و ۴۰۰ هزار تومان بوده است. جمع درآمد در هشتماهه اول ۹۷ در تالار وحدت حدودا یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون هزار تومان بوده است.
او با اشاره به تخفیفهایی که بنیاد رودکی بابت اجرا در سالنهایش به گروههای هنری، اعم از تئاتریها و اهالی موسیقی میدهد، گفت: در سال ۹۷، ۱۹ اجرای نمایش داشتهایم که ۹ اجرا کاملا رایگان برگزار شده است. به «کوروشِ» خانم پری صابری ۴۸ درصد تخفیف دادیم یا به «ریچارد سوم» حمیدرضا نعیمی[نویسنده و بازیگر نمایش میدانی “رسول”] ۲۰ درصد یا به نمایش «شط رنج» به کارگردانی علی ساسانی نژاد و حامد شفیع خواه ۲۰ درصد تخفیف ویژه دادیم. اجرای «خانه برناردا آلبا» علی رفیعی به تهیه کنندگی ستاره اسکندری در تالار وحدت نیز کاملا رایگان خواهد بود.
او تصریح کرد: بنیاد رودکی در سال ۹۶ در حوزه تئاتر یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان درآمد داشته است. تئاتر ما کجا اجرا میشود؟ به صورت جزئی در برج آزادی و به صورت گستردهتر در تالار حافظ و تالار وحدت. از این مبلغ بیش از ۶۰ درصد اختصاصا درآمدی بود که از کار آقای پارسایی داشتیم؛ یعنی یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان. تعرفه سال گذشتهمان برای اجرای تئاتر شبی پنج میلیون تومان بود و از ایشان شبی ۱۰ میلیون تومان گرفتیم؛ یعنی از کارگردان «الیور توئیست» دوبرابر تعرفه دریافت کردیم و تخفیفی که دادیم دو میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بود بابت تمرین رایگان در طبقه هفتم تالار وحدت.
او ادامه داد: اما راجع به «میسیسیپی نشسته میمیرد»، ضمن اینکه آقای همایون غنیزاده برای اجرای امسالش هیچ فضایی از ما نخواست و بابت هر اجرا درحالیکه تعرفهمان شش میلیون تومان است از او ۹ میلیون تومان گرفتیم و هیچگونه تخفیفی هم ندادیم.
صفرپور تأکید کرد: بنیاد رودکی سه سال است که از سوی سازمان حسابرسی مورد حسابرسی قانونی قرار میگیرد و ما در سه سال گذشته توانستهایم از این سازمان، گزارش حسابرسی مطلوب بگیریم و این موجب افتخارمان است. شما بررسی کنید ببینید در میان نهادهای فرهنگی- هنری کدامشان بهقدر بنیاد رودکی مورد حسابرسی مالی قرار میگیرد؟! برای روشنشدن قضیه باید اشاره کنم که سازمان حسابرسی بهعنوانمثال در کنار ایرانخودرو، به حسابرسی مالی بنیاد رودکی هم میپردازد. گزارش سازمان حسابرسی در سال ۱۳۹۶، ۱۳۹۵ و ۱۳۹۴ در اختیار من است و میتوانم آن را در اختیار شما بگذارم. سه سال است که از سوی سازمان حسابرسی مورد حسابرسی مالی قرار میگیریم و عملکردمان مطلوب اعلام میشود و این چیز کمی نیست. با توجه به آنچه بنیاد رودکی در طول ۱۸ سال فعالیت خود در عرصه فرهنگ و هنر این کشور انجام داده است. قطعا بارها از زبان من شنیدهاید که تیرماه ۱۳۹۵ که پایم را در بنیاد رودکی گذاشتم این مجموعه با سه میلیارد بدهی، عدم پرداخت حقوق خرداد و حسابی خالی مواجه بود. آن زمان جمع موجودی حسابهای بنیاد رودکی زیر صد میلیون تومان بود. در تیر ۱۳۹۵ که بنده به بنیاد رودکی آمدم. خوشبختانه دویدیم و با همکاری عزیزان حقوق ماه اول را دادیم؛ یعنی من ماه اول دو حقوق دادم و تاکنون تلاش کردهام جایگاه و شأن و شخصیت همکارانم را در بنیاد حفظ کنم. برای من سخت بود که همکارانم وقتی وزیر را میبینند جلویش را بگیرند و بگویند حقوق ما پرداخت نشده است! و طومار امضا کنند و به دفتر وزیر بفرستند که حقوقشان پرداخت نشده است!