سینماژورنال/حامد مظفری: رسانه ملی با حضور تیم مدیریتی جدید و بخصوص حضور علی اصغر پورمحمدی در مقام معاونت سینما سعی زیادی کرده که بخشی از مشکلات گذشته را اصلاح یا بازسازی کند.
به گزارش سینماژورنال از جمله فعالیتهای تیم جدید این بود که بالاخره بعد از مدتها حرف و حدیث به فعالیت برنامه “هفت” با آن مختصات کلیشه و اجرای آماتورگونه پایان داد.
از آن طرف برخی از سریالهایی که با ردیف بودجه های هنگفت اما الهمانهای سطحی در مسیر تولید بودند به دلیل ضعف آشکار فیلمنامه هایشان معلق شدند.
در کنار این اقدامات اصلاحی اما در برخی برنامه های سیما همچنان درب بر پاشنه سابق می چرخد و متاسفانه چنان که باید بازنگری لازم در اهداف و مبانی مرتبط با برنامه صورت نمی گیرد.
یکی از نمونه های چنین نگاهی را به تازگی در برنامه ای سینمایی دیدیم که از شبکه خبر روی آنتن رفت؛ در این برنامه با حضور دو مهمان بنا بود درباره مقوله “خبرهای سینمایی در فضای مجازی: ژورنالیسم زرد یا عینی گرایی محض؟” گفتگو صورت گیرد.
فضای مجازی کارشناس ویژه خود را می خواهد
با توجه به اینکه مبحث تخصصی برنامه چنان که گردانندگان آن تعیین کرده بودند معطوف می شد به فضای مجازی انتظار این بود دو مهمانی که برای بحث و بررسی درباره این مبحث حضور یافته اند سابقه فعالیت در این فضا را داشته باشند؛ بخصوص بحث درباره حوزه ای به نام روزنامه نگاری مجازی که کارشناس ویژه خود را می خواهد.
در میان دو مهمان برنامه البته که امیر قادری سوابق کافی در این عرصه دارد و با تکیه بر همین سوابق هم توانست تا حد لزوم درباره نیازهای مخاطبان در فضای مجازی نظر دهد اما رضا درستکار که در برابر قادری نشسته بود و قرار بود نقش اپوزیسیون او را بازی کند متاسفانه به یک دلیل مهم و آن هم نداشتن کمترین سابقه ای در فضای مجازی نتوانست چنان که باید از فرصت برنامه به نفع صدور تئوری در باب بهبود ژورنالیسم مجازی سود جوید.
الزاماتی که حداقل ربط را به فضای مجازی داشت
درستکار تمامی سوابقش در نشریات کاغذی بوده و متاسفانه اظهارنظراتی که درباره ژورنالیسم سینمایی مطرح کرده نیز بیشتر مرتبط بود با حال و هوایی که در چنین نشریاتی وجود دارد. از آن گذشته چون بخش عمده نشریاتی که درستکار با آنها همکاری داشته نشریاتی بوده اند وابسته به ارگانهای مختلف دولتی و شبه دولتی طبیعی بود الزاماتی که او درباره آنها سخن می گفت بیشتر درباره چنین نشریاتی کاربرد داشت؛ نشریاتی که در بهترین حالت و در روزگار ما شاید تیراژشان به ۱۰ هزار نسخه هم نرسد.
اینکه چنین چهره ای که در جای خود می تواند محترم هم باشد اما تجربه ای در فضای مجازی ندارد برای سخن گفتن درباره ژورنالیسم مجازی به رسانه ملی دعوت شود یکی از کج سلیقگیهایی است که مطمئنا برنامه را ابتر می کند.
حتی اگر تهیه کننده اشتباه کرده باشد مهمان نباید دعوت را قبول کند
در این بین اولین اشتباه از آن تهیه کنندگان این برنامه است که بدون دقت در سوابق مهمانان شان آنها را به برنامه دعوت می کنند و سپس از آنها می خواهند درباره موضوعی که کمترین سابقه فعالیتی در آن ندارند سخن گویند.
اشتباه دوم هم از مهمانی سر می زند که موضوع برنامه را می داند و خبر دارد در آن موضوع تجربه ندارد ولی باز هم در برنامه شرکت جسته و البته درباره حیطه ای که تخصص اش نیست، اظهارنظر می کند.
کارشناس کاناپلو در برنامه مرتبط با واترپلو!
البته که دوستان دست اندرکار برنامه می توانستند سوژه برنامه را تغییر داده و لفظ “فضای مجازی” را از آن حذف کرده و با حضور همین مهمان به نتایج دلخواه خود هم برسند اما چنین سوژه ای و چنین مهمانی مصداق بارز کج سلیقگی بود و درست شبیه به اینکه در برنامه ای مختص ورزش واترپلو از کارشناس کاناپلو به عنوان مهمان دعوت به عمل آید!
نگاه تان بسیار یک سویه است اتفاقا من برنامه را دیدم و حرف های آقای درستکار را منطقی و محترم دیدم. او بسیار پخته و با احترام در این باره حرف زد و برای نظر دادن درباره چنین سوژه ای الزاما نیازی نبود که حتما خودش یک زرد نویس باشد. من ایشان را سالهاست می شناسم منتقد و نویسنده نشریات دولتی و نیمه دولتی هم نبوده مگر اینکه ماهنامه فیلم و دنیای تصویر را دولتی بحساب بیاوریم . منصف باشید . درستکار خوب بود و مواضع خوبی داشت .
متاسفانه ایشون هیچ سبقه ای تو فضای سایبری نداره و فقط ما به عنوان منتقد فضای کاغذی دیدیمش ضمن اینکه ایشون اگه واقعا همت داره خودش بیاد و یه رسانه مجازی راه بندازه
رسانه ای که به قول خودش مثل بقیه زرد نباشه
چرا فقط ایراد میگیره؟
خودش مگه اصلا یه وبلاگ پرمخاطب داره؟
اقای فرهاد ایشون دو سال هست که فن پیج سینمایی داره توی فیس بوک . جزو اولین کسانی هم بوده که سایت شخصی دایر کرده و کاملا با این فضا آشناست. فکر کنید هر فیلمسازی به منتقدانش بگه اگه راست می گین برین یه فیلم بسازین بعد نقد کنین!!!!!!!!!!! نقد نقده . همینطوریه . من فکر کنم باید به شیوه ها نگاه کرد . شیوه ایشون برخورنده نیست.
ببخشید اقای سیدرضا شما انگار خود درستکاریااا…آمارشو کامل داری…
ففط یه سوال؛ فن پیج تو فیسبوک منم دارم آیا میتونم برم به واسطه داشتن فن پیج بعنوان کارشناس فضای مجازی اظهارنظر کنم برادر؟
شما هم اگر مثل آقا رضای درستکار ۲۵ سال بصورت حرفه ای در مطبوعات قلم زده ای، بله البته که می توانی . راستی حالا این فضای سایبری چی چی هست که اینقدر برایش غش و ضعف می کنن!؟ ایشان به زردها پرداختند و حرف راست را زدند . من هم دوست شان دارم . مگر چیزی گفته ناحق که به تریج قبای کسانی برخورده !؟ اگر زرد نیستی به خودت نگیر . خطاب او به زردها بود.
سلام سیدرضا درستکار…عجب پیگیری…آفرین
ولی یادت نره
۲۵ سال ۲۵۰ سال هم که بشه شما در فضای مجازی تخصص نداری…فضای سایبری هیچی نداره و میشه سوژه برنامه رسانه ملی تو چرا تو این ۲۵ سال کاری نکردی که سوژه بشی
از این گذشته
کسی باید نظر بده که خودش تجربه کرده باشه..
.کسی که با دستگاه ان.سی کار کرده نمیتونه درباره دستگاه سی.ان.سی نظر بده
ضمنا دوست نادیده من، اگر عاشق سینما باشید، ممکن نیست آقا رضا را نشناسید. بعد هم لطفا بروید در موتور گوگل و نام ایشان را سرچ کنید همه چیزش بدست می آید . و البته آرزویم این بود که مثل امثال ایشان باشم.
به شدت با نگاه نگارنده موافقم…کسی که متخصص کشت آبیه نمیتونه دباره کشت دیم نظر بده
کسی که تراشکاره نمیتونه درباره جوشکاری نظر بده
حتی یک جوشکار فلزی نمیتونه درباره جوش پلی اتیلن نظر بده
باعث تاسف که تلویزیون ما شده جولانگاه آدمای غیرمتخصص و وابسته
جالبه که تمام تیترایی که مجری برنامه انتخاب کرده بود یا برای کافه سینما بود یا برای سینماژورنال…
یعنی موجودیت برنامه وابسته شده بود به موجودیت این دو تا سایت…
چه خوبه که به رسانه ملی هم خوراک میدین حتی تیتر رضا رویگری تون هم بدون سانسور از رسانه ملی روی آنتن رفت ولی بدون ذکر منبع که به نظرم غیراخلاقیه