سینماروزان: هرچند بیشتر از یک ماه از شروع به کار کمیته بازبینی آثار مشکل دار میگذرد اما جز چند اظهارنظر از سوی رییس سازمان سینمایی هیچ اتفاق تازه ای برای فیلمهای مشکل دار نیفتاده است.
این روند باعث شده خبرگزاری «موج» که اغلب سعی کرده رویه میانه داشته در گزارشی پیرامون این ماجرا این تحلیل را ارائه داده که یا نامه وزیر ارشاد به رییس سازمان سینمایی برای تعیین تکلیف آثار مشکل دار در کمیته بازبینی صرفا نمایشی بوده یا آن که دست اندرکاران سازمان سینمایی هم منتظر معرفی کابینه جدید به مجلس و جلوس وزیر تازه ارشاد بر کرسی وزارت هستند تا آن گاه تکلیف مشخص شود.
متن گزارش «موج» در این باره را بخوانید:
اوایل خرداد ماه بود که دل سینماگران با نامه وزیر ارشاد جهت حل مشکل فیلم های توقیفی کمی گرم شد. وقتی کارگردانان فیلم هایی که پروانه نمایش دارند اما توقیفند، نامه سید رضا صالحی امیری را که در واکنش به یادداشت اعتراضی اصغر نعیمی کارگردان جوان درباره توقیف بی دلیل فیلم ها نوشته شده بود خواند، با لحن ضرب العجلی این نامه که در آن حیدریان رییس سازمان سینمایی مکلف شده بود حداکثر ظرف دو ماه مشکل این فیلم ها را حل کند، حال این فیلمسازان تا حدی خوب شد و امیدوار شدند که سرانجام فیلمشان نمایش داده می شود.
به نظر می رسید رایزنی ها هم همزمان و پس از نوشتن جوابیه حیدریان خطاب به وزیر که از توجه او به وضعیت سینما تشکر کرده بود به جریان بیفتد.البته از اسفند سال گذشته زمزمه هایی فیلم های توقیفی مبنی بر رایزنی برای حل مشکل فیلم ها به گوش می رسید و حتی شنیده شد مشکل«خانه پدری» (کیانوش عیاری) حل شده است اما بلافاصله حبیب ایل بیگی معاون وقت ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی با تکذیب این مساله گفت که قرار است جلساتی برای حل مشکل این فیلم و سایر فیلم های توقیفی برگزار شود.
حالا حدودا یک ماه از صدور نامه وزیر ارشاد گذشته اما بررسی ها نشان می دهد که هیچ قدمی در راستای حل مشکل فیلم ها برداشته نشده است. کیانوش عیاری که به جز«خانه پدری»، «کاناپه»را هم در این فهرست دارد مدت ها است در انتظار جلسه ای است که در آن قرار است برای رفع مشکل هر دو فیلم به خصوص مساله استفاده از کلاه گیس برای بازیگرانش در ارشاد تشکیل شود مانده اما هنوز کمترین خبری از سوی ارشاد برای تشکیل این جلسات نیست. رضا کاهانی هم اعتراض خود را به این موضوع با گذاشتن بخش هایی از فیلم « ارادتمند نازنین بهاره تینا»در فضای مجازی نشان داده است.
محسن امیر یوسفی و رضا درمیشیان عکسی از خود را در راهروهای ارشاد منتشر کردند اما هنوز خبری در مورد حل مشکل «آشغال های دوست داشتنی» و «عصبانی نیستم!» در ارشاد نیست.
با توجه به وقایع رخ داده تنها دو نتیجه می توان گرفت؛ یا صدور این نامه مانند بسیاری از کارهای دیگر تنها جنبه نمایشی برای آرام کردن سینماگران داشته و قرار نیست اتفاقی در این زمینه بیفتد یا اینکه مقدمات برگزاری این جلسات به اندازهای پیچیده و سخت است که نمی توان آنها را در باقیمانده عمر دولت فعلی برگزار کرد و باید منتظر تشکیل دولت جدید ماند که احتمالا تا آن زمان با تغییر وزیر، دستور وزیر فعلی هم به بوته فراموشی سپرده خواهد شد فیلم ها در کمد باقی می مانند.
دولت تدبیر و امید به خصوص در زمان انتخابات با روی آوردن به سینماگران توانست آرای بخش زیادی از مردم را به سمت خود بکشد اما حالا به نظر می رسد هنرمندان مثل همیشه نقش زینت المجالس را دارند و قرار نیست قدمی برای آنها برداشته شود.امید است در یک ماه باقیمانده تا پایان فرصت ضرب العجلی وزیر محترم ارشاد برای رفع مشکل فیلم ها شاهد اقدامی حداقلی برای حل مشکل این فیلمها باشیم.