سینماروزان: اصغر نعیمی کارگردانی که چندی پیش درام عاشقانه “سایه های موازی” را روی پرده داشت و فیلمش علیرغم دارا بودن حداقل سینما توانست رقم فروش نیم میلیارد را رد کند علاوه بر عقبه روزنامه نگاری دارای سوابق نویسندگی هم هست و ابایی هم از این ندارد که هم سناریوی آثاری تجاری مانند «آس و پاس» را بنویسد و هم سناریوی یک درام سیاسی خوش ساخت به نام «زندگی خصوصی» یا یک درام اجتماعی به نام «مستانه» را.
به گزارش سینماروزان نعیمی در تازه ترین گفتگویش که با “تسنیم” انجام شده مهمترین عارضه سینمای ایران را تولید فیلم توسط دولت دانسته و گفته است: به نظرم باید تصدیگیری دولت بر سینما کاهش یابد. عارضه ای که متأسفانه در سینماهای کشور اتفاق میافتد این است که خود دولت تولید فیلم میکند در حالی که تولید فیلم کاری خلاقانه است و نمیتواند توسط دولت صورت بگیرد.
وی ادامه داد: نهادهای فرهنگی در حد خودشان میتوانند سیاست گذاری کنند. این که دولت، وزارت ارشاد و بنیاد فارابی تولید فیلم کنند این خود یک صدمه است به سینمای ایران. به نظرم تولید فیلم باید در اختیار بخش خصوصی باشد؛ تا روزی که دولت دست از تولید فیلم برندارد، مشکلات سینما حل نخواهد شد. سینمای دولتی در هیچ جای دنیا نتوانسته نتیجهای بدهد؛ فیلم باید سفارش خود را از هنرمند بگیرد نه از سفارش دهنده دولتی.
اصغر نعیمی خاطرنشان ساخت: وقتی دولت وارد جریان تولید فیلم میشود این مشکل به وجود میآید که هنرمند به جای اینکه بر کار خودش تمرکز کند به خواستههای سفارش دهنده توجه دارد. ما تا به حال دولتهای بسیاری با سیاستهای مختلف داشتهایم، آیا هر دولتی میآید باید با سیاستها و طرز تفکر خودش فیلم بسازد؟ اینکه میشود یک هنر سفارشی و به نظرم هنر سفارشی هیچ خواهانی ندارد. دولت باید زیر ساختهای فیلمسازی را برای هنرمندان به وجود بیاورد؛ دولت باید با بودجهای که صرف ساخت فیلم میکند، سالن سینمایی بسازد.