1

علیرغم توقیف دقیقه نودی «اکسیدان» توسط حوزه هنری⇐استقبال مخاطبان از فیلم، موجب تخصیص سانسهای فوق‌العاده در روز اول اکران شد+توضیحات تهیه‌کننده فیلم برای پیگیری حقوقی ماجرای توقیف علیرغم انعقاد قرارداد با برخی پردیسها

سینماروزان: علیرغم رایزنی هایی که برای حل مشکل کمدی «اکسیدان»حامد محمدی و اکران در سینماهای حوزه هنری صورت گرفت اما حوزه هنری این کمدی را در دقیقه 90 توقیف کرد و اجازه نمایش آن در سینماهایش را نداد!

به گزارش سینماروزان به مانند اغلب توقیفهای حوزه هنری این بار هم درباره دلایل توقیف سخنی گفته نشده و هیچ بعید نیست به همین زودیها هم ادعا شود به دلیل فقدان سالن خالی، این فیلم توقیف شده!!!

علیرغم این توقیف اما استقبال مخاطبان از پیش فروش بلیت این کمدی که با پخش رسانه فیلمسازان به مدیریت حبیب اسماعیلی روی پرده رفته است، در روز ابتدایی اکران فوق العاده بوده است و پردیسها و سینماهای مختلف پایتخت و از جمله کورش، زندگی، مگامال، چارسو، ایران و فرهنگ به تخصیص سانس فوق العاده برای فیلم دست زده اند.

از آن طرف منوچهر محمدی تهیه کننده «اکسیدان» نیز در گفتگویی با «ایسنا» با انتقاد از توقیف فیلم توسط حوزه هنری از پیگیری حقوقی ماجرای توقیف علیرغم انعقاد قرارداد با برخی سینماهای حوزه و از جمله پردیس آزادی سخن گفته است.

منوچهر محمدی با بیان اینکه تحریم فیلم «اکسیدان» توسط سینماهای حوره هنری قطعی شده است گفت: با این روند به یک مشکل حقوقی جدی برخواهیم خورد و در این زمینه وزارت ارشاد باید پیگیر یک راه‌ حل و فکر جدی باشد.

این تهیه‌کننده سینما در آستانه‌ اکران عمومی «اکسیدان» با بیان این مطلب گفت: شورای پروانه نمایش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این سال‌ها نشان داده است که شورایی است که با وسواس، دقت و سخت‌گیری فیلم‌ها را بازبینی و برای آنها پروانه نمایش صادر می‌کند و در صورت لزوم اصلاحیه‌های جدی هم به فیلم‌ها می‌دهد که پس از انجام اصلاحیه‌ها آن فیلم، قابل نمایش می‌شود.

او ادامه داد: طبعا اتفاقی که در زمینه فیلم «اکسیدان» افتاده، دوستان در حوزه هنری نظرات و اصلاحیه‌های اضافه‌تری داشتند؛ حجم و ساختار اصلاحیه‌ها نسبتاً زیاد بود و ساختار فیلم را بهم می‌ریخت و علی‌رغم رایزنی‌ها سرانجام اعلام کردند که فیلم در سینماهای تحت پوشش حوزه هنری به نمایش درنخواهد آمد.

منوچهر محمدی تصریح کرد: برای من به شخصه آنچه علامت سوال بزرگی است، این است که پروانه نمایش ارشاد دارای یک مشخصات و ویژگی‌هایی است که نکته مهم آن درج مشخص زمان فیلم با قید دقیقه و ثانیه است و تهیه‌کننده به هیچ‌وجه نمی‌تواند بعد از صدور پروانه نمایش به هر دلیلی فیلم را کم یا اضافه کند و اگر این اتفاق بیفتد وزارت ارشاد می‌تواند نسبت به این اتفاق، مدعی شود.

او گفت: به نظرم این روند یک بن‌بست جدی برای تهیه‌کنندگان سینماست که به پروانه‌ وزارت ارشاد تمکین می‌کند و دیگر نمی‌تواند به درخواست نهادهای دیگر دست به ساختار و زمان فیلم بزند. فکر می‌کنم با این روند به یک مشکل حقوقی جدی برخواهیم خورد پس در این زمینه باید وزارت ارشاد به فکر یک راه حل جدی باشد چون معتبرترین مجوزی که از نظر قانونی مبنای کار نمایش عمومی در سینماهای کشور است، پروانه نمایش وزارت ارشاد است، اگر این پروانه اعتبار خودش را از دست بدهد سینما دچار چالش می‌شود.

وی در پاسخ به اینکه آیا در مجلس می‌توان قانونی را در این زمینه تصویب کرد، گفت: طبق قانون مصوب مجلس در مورد حوزه فرهنگ و سینما، وزارت ارشاد  مرجع تشخیص است و مجوزها برعهده ارشاد است و هیچ مرجع دیگری از نظر قانونی نمی‌تواند این کار را انجام دهد بنابراین چون ارشاد مسوول این ماجراست، می‌تواند پیگیری جدی داشته باشد.

محمدی در پاسخ به اینکه آیا وزارت ارشاد پاسخی یا واکنشی در این زمینه داشته است، گفت: باید صبر کرد و دید که در روزهای آینده، وزارت ارشاد در این زمینه چگونه واکنش نشان خواهد داد.

منوچر محمدی درباره اینکه آیا سینما «آزادی» را طبق قرارداد برای اکران داشته‌اند، گفت: ما با سینما آزادی قرارداد داشتیم و این قرارداد در شورای صنفی نمایش ثبت شده است اما متاسفانه با تصمیم اخیر حوزه هنری این فیلم در آن سینما اکران نخواهد شد.

او در پاسخ به اینکه آیا خسارتی به آنها پرداخت خواهد شد، گفت: در روزهای آینده به این مساله رسیدگی خواهد شد.