خروجی تازهترین گفتگوی بهروز افخمی⇐کرونا مشخص کرد سینمای ایدئولوژیک و آپارتمانی دیگر مشتری ندارد!/سازمان اوج با موانع درونی روبروست!/سازمان اوج به انسداد رسیده است!/در دو سه سال اخیر، مورد درخوری از این سازمان ندیدهام!/اوج جسارت خود را از دست داده و بهدنبال سازش با سینمای موجود است!/سینمای حاتمیکیا جریانساز نیست!
سینماروزان/کیوان بهارلویی: بنبست موجود در ارگانهای متمول ارزشی که بیش از هر چیز ناشی است از دستهبندی سینماگران براساس ظواهر و نه تبحر، بارها در سینماروزان، نهیب زده شد و حالا بهروز افخمی کارگردانی که در سالهای اخیر متمایل به جریان ارزشی نشان داده نیز بر این بنبست صحه گذاشته است.
بهروز افخمی به خبرگزاری ایلنا گفت: در دوران کرونا مشخص شد که ایدئولوژی و فیلمهای آپارتمانی و آنچه که ویژگی این سینمای ایدئولوژیک است دیگر مشتری ندارد. سینمایی که به آن اشاره کردید، زمینه مستند دارد و متوجه خود واقعیت است. معنای دقیق ایدئولوژی به معنای وارونه کردن واقعیت است و برونفکنی تصویری دروغین از واقعیت برای طبقه پولدار و خرده پولدار است که مشتری سینمای ایران بودهاند.
افخمی در مرور کارنامه ارگان ارزشی اوج بیان داشت: پس از ساخت چند فیلم، سازمان سینمایی اوج با موانعی درون خود برخورد کرده است. کسانی نگاه تندتری دارند و خواهان فیلمهای ایدئولوژیکتر هستند و فیلمهای حاضر را کافی نمیدانند. اگر چنین فیلمهایی ساخته شوند بازهم آثار نمایشی بدی خواهند بود. دلیل موضوع این است که فیلمسازانی مثل محمدحسین مهدیان که موفق به ساخت فیلمهای خوب شدهاند، حاضر نیستند روی به ساختن فیلمهای تندتر بیاورند. به تبع این موضوع، این روند تبدیل به جریان نخواهد شد، به دلیل اینکه ایراداتی به کار آنها وارد میشود.
افخمی ادامه داد: تصور میکنم این سازمان اوج به انسداد رسیده است. در دو سه سال اخیر، مورد درخوری از این سازمان ندیدهام…این موسسه تلاش میکند تا با سینمای موجود سازش کند. منظور من این است، اوج جسارت خود را از دست میدهد و سرنوشت آن معلوم است. سینمای موجود تعطیل شده و از بین رفته است.
بهروز افخمی درباره کارنامه سینمایی ابراهیم حاتمیکیا که در سالهای اخیر بیشترین همکاری را با اوج داشته، گفت: زمانی ایشان اعلام کرده بود تا زمانی که فیلم بسازم، فیلم جنگی خواهم ساخت. او تلاش میکرد که آثارش ارتباطی با جنگ داشته باشند، جنگی که تجربه حضور در آن را داشت. فیلمهای این کارگردان، کم و بیش با واقعیت تماس دارد. سینمای حاتمیکیا جریانساز نیست و میلیونها نفر مخاطب فیلمهایش نیستند یا عدهای فیلمهای او را چندین بار نمیبینند. من تصور میکنم که حاتمیکیا فیلمسازی است که دغدغههای شخصی خود را دنبال میکند؛ این موضوع به هیچ عنوان بد نیست. به نظرم نباید عنوان جریانساز به این فیلمساز نسبت داد.
افخمی افزود: فیلمسازی که بخواهد به صورت تعمدی جریانسازی کند، هیچگاه موفق نخواهد شد. من نیز نمیخواستم که به صورت تعمدی جریانسازی کنم. اینکه فیلمسازی جریانساز باشد، امتیاز خود او به حساب نمیآید. این موضوع یک اتفاق است یعنی فیلمی در موقعیت اجتماعی و تاریخی خاص ساخته شده و به هدف زده است.