سینماروزان: منوچهر شاهسواری دبیر جشنواره فیلم فجر۴۳ که چندی پیش از حذف آثاری که در دو روز اول به جشنواره نمیرسند از فهرست آرای مردمی حرف زده بود مجددا در دیدار با صاحبان آثار حاضر در جشنواره، از حرمت گزاری به مخاطب و لزوم حفظ سلامت آرای مردمی گفته.
با اینکه میتوان به استقبال نظرات شاهسواری رفت باید این را هم یادآور شد که زمانی نه چندان دور، فیلمهایی مثل “ماجان” در فهرست بالای آرای مردمی فجر قرار گرفتند ولی در اکران، شکست کامل خوردند!
شاهسواری گفت: از صاحبان آثار میخواهم که با دبیرخانه جشنواره بابت دریافت کپی فیلمها و DCP همکاریهای لازم را انجام دهید تا به موقع ارسال شوند. حداقل دو روز فرصت لازم است که همه فیلمها و اقلام را در تمام سایتهای بلیت فروشی بارگذاری کنیم. از آنجا که بسیاری از دوستان بلیتها را تکی نمیخرند، بدترین موضوع این است که بعد از خریداری بلیت در سالن نمایش حاضر شوی و فیلم دیگری نمایش داده شود، چرا که فیلم اصلی به موقع نرسیده است. این بیحرمتی به مخاطب است و از شما تقاضا میکنم این امر را جدی بگیرید.
شاهسواری ادامه داد: برای صیانت از حقوق صاحبان آثار، نسخههایی که در اختیار هیأت انتخاب قرار گرفته بود را از بین بردیم تا جایی نمایش داده نشود. از دوستان میخواهیم که رساندن نسخه نهایی عجله کنند چرا که از هر زمانی که بلیت فروشی آغاز شود، اگر آن فیلم آماده نباشد، کانال فروش بلیت برای آن فیلم نیز حذف میشود.
دبیر جشنواره افزود: همچنین همه تلاش ما این است که تا ۸ بهمن فیلمشناخت(کاتالوگ) آماده باشد تا روز افتتاحیه یک کاتالوگ مرتب و بدون اشتباه داشته باشیم. برای همین از شما میخواهم عکس و پوستر فیلم را به دبیرخانه برسانید تا در کاتالوگ این دوره از جشنواره که یک سند تاریخی برای شماست منتشر شود.
شاهسواری در ادامه گفت: گاهی برخی تهیهکنندگان دچار وسواسهایی میشوند و نسخههای متفاوتی از فیلم به ما میدهند، در حالی که ما نمیتوانیم تشخیص دهیم کدام نسخه اصلی است؛ از شما میخواهم این کار را نکنید و تنها نسخه نهایی خود را به ما بدهید.
شاهسواری درباره اکرانهای فوقالعاده جشنواره نیز بیان کرد: تمام تلاش ما بر این است که از اکران فوقالعاده آثار به شکل غیرواقعی جلوگیری کنیم. تعداد نمایشهایی که تعیین شده است در سالنهای مردمی و تخصصی رسانهها، منتقدان، سالن شهرداری و بانک ملی است و غیر از این محلها هیچ سانس فوق العادهای برگزار نمیشود. گاهی برخی تهیهکنندگان با ارتباطاتی که دارند سانس فوق العاده برای فیلم خود برگزار میکنند تا فضای افکار عمومی را تحت تاثیر قرار دهند. نباید آرای مردمی را با سانسهای غیرواقعی مخدوش کنیم.
وی در ادامه گفت: امسال قرار است عمده سالنهای مردمی را تحت پوشش گزارشهای تصویری، عکاسی و رسانهای قرار دهیم و همه تلاشمان این است که حضور مردم در سالنهای مردمی را نیز در رسانهها منعکس کنیم و بازتاب جشنواره محدود به سالنهای رسانهها نباشد. برای همین از صاحبان آثار میخواهیم که اگر به سالن های مردمی مراجعه میکنند ما را هم با خبر کنند تا ثبت رسانهای انجام دهیم و از این فرصت استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه حاضر به شنیدن تمامی انتقادات همکارانم هستم، افزود: از شما میخواهم حرمت همکارانمان را حفظ کنیم. گاهی در یک مصاحبه مطبوعاتی برخی از همکاران از جشنواره و سینما گلایه دارند؛ از شما میخواهم رفاقت را حفظ کنیم. پیشبینی ما این است که آثار رسیده به جشنواره با استقبال ویژه در سالنها روبرو خواهد شد. از شما میخواهیم این دورهمی سینمایی را تبدیل به خاطره خوش کنیم.
دبیر جشنواره در ادامه گفت: امسال هیچ سالنی که از لحاظ فنی امکان کپی و تقلب داشته باشد در فهرست سینماهای جشنواره قرار ندارد. بیشتر بر خود لابراتوارها تکیه کردهایم که مراکز چک فنی ما هستند. بازبینی فنی فیلم ها نیز در سالن عباس کیارستمی فارابی انجام میشود تا آثار بدون نقص نمایش داده شوند.
شاهسواری با اشاره به استفاده از عکسها و پوسترهای فیلمها در بیلبوردهای تبلیغاتی سطح شهر در ایام جشنواره فیلم فجر گفت: امسال امیدواریم بتوانیم بیش از ۳۰۰ نقطه تهران را به آثار شما مزین کنیم. برای همین عکس و پوستر باکیفیت برای این ماجرا میخواهیم. در نظر داریم این اتفاق پیش از افتتاحیه رقم بخورد و بیلبوردها را به آثار شما مزین کنیم. از شما میخواهم در این خصوص نیز با دبیرخانه جشنواره همکاری لازم را انجام دهید.
وی درباره آرای مردمی در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر گفت: جایزه سیمرغ مردمی نیز امسال ذیل نظارت خانه سینما انجام میشود. این جایزه سالها در خانه سینما انجام شده است که امسال بهروز شده و همه وجوه این جایزه را حفظ میکند.
شاهسواری همچنین درباره جزئیات درآمد از نمایش تهران و شهرستانها، اظهار داشت: ۵۰ درصد درآمد نمایشهای تهران و زنجیرههای نمایشی مربوط به تهیهکنندگان است. سهم تهیهکنندگان از درآمد نمایشهای شهرستانها نیز یک عدد کلی است که دوستان باید تبدیل به جدول کنند تا ببینیم به هر فیلم چقدر تعلق میگیرد. در نمایشهای شهرستان نیز هیچ ارگانی نمایش اختصاصی ندارد، مگر آنکه از پیش هزینه آن را بپردازد و آن هم قراردادی است که جزئیات آن هنوز مشخص نیست.
دبیر جشنواره درباره داوری آثار انیمیشن نیز گفت: دوستان حوزه انیمشین تقاضا داشتند که داوری تخصصی نداشته باشند و این را میگویم طبق مقررات امکان اینکه انیمیشنها را در بخش داوری اصلی قرار دهیم وجود دارد. امسال همان جایزه انیمیشن را داریم که هیأت داوران اصلی آن را داوری خواهند کرد. البته در سایر رشتههای فنی مانند موسیقی، صدا و… میتوانند رقابت کنند ولی در رشتههای دیگر مانند کارگردانی نمیتوانند رقابت کنند.