سینماروزان: در دورانی که خروجی مشهود فعالیت صنفی در نهادهایی مانند خانه سینما، تعدد مشاغل افراد قرارگرفته در حلقه های بالادستی این نهاد بوده است و در روزگاری که برخی از تهیهکنندگان پیشکسوت به پیشکار آقازادگان نورس فعال در بیزنسهای … بدل شدهاند و شرایط تطهیر آنها را فراهم میکنند(!) اینکه همچنان سینماگران مستقلی وجود دارند که به فکر حمایت واقعی از صنف هستند جای امیدواری دارد.
به گزارش سینماروزان محمدهادی کریمی کارگردان و سناریستی که همه سالهای فعالیتش کوشیده از غلتیدن به دام سیاسیبازان دوری کند از جمله سینماگران مستقلی است که در هیاهوی منفعت طلبی حلقههای بسته قرارگرفته در صنوف سینما بر لزوم حمیت صنفی برای حذف ارزش افزوده از محصولات سینمایی تأکید کرده است.
محمدهادی کریمی با اشاره به اینکه تولیدات سینمایی نیز مانند محصولات هنری دیگر باید مشمول معافیت مالیات ارزش افزوده شوند به خبرگزاری «مهر» گفت: سینما صنعتی است که محصولاتش به عنوان کالای تولید داخلی نیاز به حمایت دارد. موضوع حذف ارزش افزوده بارها از سوی تولید کنندگان سینمایی و به خصوص کسانی که در سینمای مستقل فیلم می سازند، تأکید شده است چرا که در نظر گرفتن ارزش افزوده برای تولیدات سینمایی باعث می شود تا شاید بسیاری از فیلم ها با مشکلاتی در زمینه برگشت سرمایه مواجه شوند.
وی ادامه داد: در سال جاری قیمت بلیت یک هزار تومان افزایش پیدا کرد و گفته شد که این افزایش به خاطر پرداخت ارزش افزوده است در صورتیکه همین مقدار افزایش قیمت بعد سالها طبیعی بود وباز هم هنوز نسبت به خدمات تفریحی ، سرگرمی و حتی فرهنگی چون تاتر در زمان و مکان های همسان مثلا در یک زمان و در یک موقعیت جغرافیایی تهران ارزانتر است.
کارگردان فیلم «برف روی شیروانی داغ» توضیح داد: بارها به عنوان یک کارگردان و تهیه کننده مستقل سینما در برنامه های مختلف گفته ام که ارزش افزوده چیزی نیست که در حال حاضر صنعت سینمایی که در تولید و مهم تر از آن توزیع دچار مشکل است بتواند آن را پرداخت کند.
کریمی گفت: اتفاق خوبی که چند روز پیش رخ داد، این بود که علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی در مصاحبه تلویزیونی که داشت درباره مبحث ارزش افزوده گفت مجلس دریافت ارزش افزوده مالیاتی را به صورت آزمایشی در سطح کشور انجام می داد و حالا باید قوانین جدیدی وضع شود تا بررسی شود که اخذ ارزش افزوده به صلاح است یا خیر. علی لاریجانی در این مصاحبه تاکید کرده بود که تولیداتی مانند فرش و صنایع دستی نباید مشمول پرداخت ارزش افزوده باشند. من معتقدم وقتی رییس مجلس شورای اسلامی از فرش و صنایع دستی نام می برد، از صنایعی نام برده است که تنها صنعت نیستند و نشانگر هنر و فرهنگ ایرانی نیز است.
وی بیان کرد: اگر این ۲ مورد که نشان دهنده صنعت و فرهنگ و هنر کشور است، سینما نیز باید در این بخش قرار گیرد، چرا که سینما نیز اولا هنر-صنعت است و آ نهم هنر صنعتی از ایران که وجهه ی بین المللی دارد. مساله دیگر این است که سینما در ایران هنوز به صنعتی شدن به مفهومی که مثلا در آمریکا وجود دارد نرسیده است و همچنان بیشتر صبغه ی هنری دارد تا صنعتی ، درست همانند صنعت فرش دستباف. پس فردی که هرچند سال یک بار فیلمی را جلوی دوربین می برد برای پرداخت ارزش افزوده هیچ تفاوتی با فردی که تولید کننده فرش است و در بازاری که توزیع در آن مشکل است، ندارد. همه این بخش ها در توزیع دچار مشکل هستند.
کریمی در پایان گفت: یقینا سازمان سینمایی نیز به دنبال حذف ارزش افزوده است و رییس سازمان سینمایی نیزدر این زمینه تلاش های بسیاری داشته اند ولی امروز عزم همگانی فیلمسازان را می طلبد تا این قضیه را با هماهنگی سازمان سینمایی به صحن قانون گذاری برسانند که سینما هم نیازمند این معافیت است و هم شایسته ی آن.
چرا استفاده نمیشه؟
واسه اینکه مدیرعامل خانه سینما اونقدر درگیری مسئولیتی داره
که به ذهنش هم نمیرسه با یه حلسه ساده با نماینده های مجلس میتونه
این معافیت ارزش افزوده رو تبدیل کنه به قانون
واقعا چرا باید از محصول سینمایی ارزش افزوده بگیرن؟
حداقلش اینه که برن ارزش افزوده رو از تولیدات ارگانی بگیرند
که با پول مردم تولید میشه
مثلا از سازمان … یا بنیاد… برن ارزش افزوده بگیرن
بخش خصوصی نباید ارزش افزوده بده
چند نفر در این سینما هستند که هنوز وجدان دارند و سنگ صنفو درست به سینه میزنن
یکیش این دکتر کریمی ه
یکی سیدضیاء هاشمی
یکی رییسیان
یکی کرم پور
اینا باید بشن هیأت مدیره خانه سینما
نه آدمایی که هنوز به فکر دیده شدن از طریق نشستن جلوی …شاهن
سینما نمیخواد استفاده کنه به یک دلیل مهم
و اون هم اینکه
حلقه بالادستی صنف سینمای ایران
افتاده دست محصولات تمام و کمال ارگانهای دولتی
که هنوز هم در حال دادوستد با این ارگانها هستند برای گرفتن امتیاز
این جماعت هیچ وقت در بخش خصوصی کاری از پیش نبردن و براشون هم مهم نیست
چون کارنامه خلوتشون پر شده با سود در تولید
این صنف سینما
اونقدر منفعل شده که دیگه فقط باید
امام زمان بیاد نجاتش بده
به قول رییس جامعه تهیه کنندگی