سیزده بند کلیدی نظامنامه اکران۹۷-۹۸ زیر ذرهبین سینماروزان⇐راهاندازی شورایعالی اکران به ریاست داروغهزاده و نائبرییسی مدیرعامل ۱۲شغله خانه سینما!!+واگذاری حق پخش فیلم خارجی به موسسه رسانههای تصویری(!) برای پوشش خدمات درمانی سینماگران!!!+آغاز اکران بدون سرگروه(آزاد) از اردیبهشت با محدودیت شش ماهه برای هر شرکت پخش+سقف ۶هفتهای اکران در نیمه اول سال و سقف ۸هفتهای اکران برای نیمه دوم سال+محدودیت استفاده متوالی از یک سرگروه توسط یک شرکت پخش خاص+اولتیماتوم به سینماهای غیرمکانیزه برای مکانیزه شدن+…
سینماروزان: متن کامل نظام نامه اکران 98-97 که پیشتر رئوس آن منتشر شده بود از سوی سازمان سینمایی منتشر شد.
در نظام نامه اکران علاوه بر آن که اعضای حاضر در شورایعالی اکران و شورای اکران معرفی شده اند مقررات اکران در گروه آزاد و مقررات اکران مناقشه برانگیز خارجی هم لحاظ شده است.
اگر میخواهید کل نظام نامه اکران را بخوانید اینجا را ببینید.
اگر حوصله خواندن تمام این نظام نامه 10 صفحه ای را ندارید با سینماروزان همراه باشید و بندهای کلیدی آن را بخوانید.
سینماروزان سیزده بند مهم نظام نامه اکران را با این امید مرور میکند که این عدد 13 برای اکران 97 نحس نباشد و آشفتگی نظیر آنچه در اکران 96 شاهدش بودیم را برایش رقم نزند:
1–فارغ از محدودیت سقف پخش دو فیلم برای هر شرکت پخش در یک دوره اکران، هیچ شرکت پخشی به صورت متوالی نباید دو فیلم را در یک سرگروه اکران کند.
2–سینماهای غیرمکانیزه باید تا پایان سال 97 به سیستم مکانیزه اکران مجهز شوند.
3–تقسیم درآمد میان سینمادار و پخش کننده حداکثر هر دو هفته یک بار باید انجام شود و پخش کننده هم در نهایت یک هفته بعد از تقسیم درآمد باید سهم صاحب فیلم را دهد. تسویه حساب کامل میان طرفین هم در نهایت دو هفته بعد از پایان اکران باید صورت گیرد.
4–فیلمهای ویدیویی که پروانه نمایش سینمایی گرفته اند امکان اکران در نیمه اول سال را ندارند و باید فقط و فقط در نیمه دوم اکران شوند.
5–در نظام نامه اکران سرگروههای سینمایی عبارتند از: كورش (ماياك)، آزادي (شهر فرنگ)، زندگي (پنج)، ايران(قرمز)، ماندانا(دو)، استقلال و جوان. قرارداد اكران يك فيلم در سينماي سرگروه حداقل دو و حداكثر چهار هفته است. ادامه اکران فیلم در سینمای سرگروه براساس قرارداد منعقده و میزان کف فروش است.
6--سقف اكران يك فيلم در سينماهاي تهران در شش ماه اول سال تا شش هفته و در شش ماه دوم سال تا هشت هفته ميباشد. بعد از پایان اکران به شرط اجازه صاحب سینما هر فیلم در نهایت میتواند چهار هفته دیگر به اکرانش ادامه دهد.
شوراي عالي اكران که وظیفه نظارت بر شورای اکران را برعهده دارد با تركيبي به شرح ذيل در سازمان سينمايي تشكيل ميشود:
11- اکران در گروه آزاد به چه صورت خواهد بود؟
نظام نامه اکران مقرر کرده که اکران گروه آزاد از اردیبهشت ماه مجاز باشد اما در هر ماه بیش از یک فیلم در گروه آزاد نباید به نمایش درآید و هر شرکت پخش فقط هر شش ماه یک بار قادر به پخش فیلم در گروه آزاد است!
–ايام ماه مبارك رمضان: هر دو هفته نمايش يك هفته محاسبه مي شود
13- اکران فیلم خارجی به شرح زیر به رسمیت شناخته شده:
در نظام نامه اکران حق پخش فیلم خارجی فقط و فقط یرای موسسه رسانه های تصویری است!!! و شصت درصد از فروش فیلمهای خارجی به این موسسه رسیده و 40 درصد مابقی به سینمادار میرسد. عجیب اینجاست که در نظام نامه اکران تأکید شده که موسسه رسانه های تصویری باید سهم خود از اکران فیلم خارجی را صرف هزینه های درمانی سینماگران(!!!) و نیازهای ضروری آنها کند!!
شرایط نمایش فیلم خارجی نیز بعد از دریافت پروانه نمایش و حواله اکران به صورت زیر است:
اول. پردیسهای سه تا هفت سالنه میتوانند دو سانس فوق العاده هر روزه را به نمایش فیلم خارجی اختصاص دهند.
دوم. پردیسهای هفت سالنه و بیشتر میتوانند یک سالن با ظرفیت کمتر از 150 صندلی و سانسهای فوق العاده سالنهای دیگر را به اکران فیلم خارجی اختصاص دهند.
سوم. تمامی سینما در روزهای تعطیل میتوانند يك سانس قبل از آغاز سانس هاي زوج يا فرد را به نمایش فیلم خارجی اختصاص دهند.