نشیبِ نماوا!؟ چرا؟
سینماروزان: پلتفرم نماوا که بعد از پلتفرم فیلیمو، دومین پلتفرم ویدیوی درخواستی بود که توانست با تولید برخی سریالهای و برنامه های چهرهمحور در بورس قرار گیرد، ماههاست که دیگر رونق سابق را ندارد.
روزنامه هفت صبح در گزارشی و با بررسی چرایی نشیب نماوا در ماههای اخیر پرسشهایی طرح کرده درباره اینکه آیا جدایی این پلتفرم از فیلیمو عامل این نشیب است یا قدرت گرفتن پلتفرم هایی مثل فیلمنت و در بازه ای هم تماشاخونه؟
متن گزارش روزنامه هفت صبح را بخوانید:
اوج فعالیتهای پلتفرمهای داخلی با شروع کرونا در کشور کلید خورد و به سرعت توانست مخاطب فراوانی کسب کند. فیلیمو و نماوا دو پلتفرمی بودند که با ارائه محصولات مشترک موفق شدند به عنوان دو قطب تماشای آثار سرگرمی در کشور معرفی شوند. اما پس از مدتی تمامیتخواهی برخی تهیهکنندگان، این اتحاد مدیایی را از میان برد و فیلیمو با «زخم کاری» و نماوا با «قورباغه» مسیر خود را از یکدیگر جدا کردند. با گذر زمان مشخص شد که نماوا از این جدایی لطمه خورده است.
مورد اول| رقیب جدید بعد از فیلیمو
چندی بعد که هلدینگ گلرنگ وارد بازار رقابتی پلتفرم ها شد، افت نماوا شیب بیشتری پیدا کرد. با آغاز فعالیت فیلمنت، عیار پایین عملکرد و محصولات نماوا بیشتر به چشم آمد. چندی پیش آژانس nexkooks گزارشی را منتشر کرد که هفت صبح در همین صفحه به آن پرداخت. در این گزارش فیلیمو با 62 درصد در صدر جدول رقابت ایستاده، سهم فیلمنت 21 درصد بود و نماوا با 11 درصد در انتها حضور داشت. بر اساس آمار غیررسمی، میزان مخاطبان گپ فیلم که اخیرا فعالیتهایش را گسترش داده است، بدون آنکه تولید داخلی داشته باشد با این پلتفرم برابری میکند.
مورد دوم| محصولات فعلی
همواره و در قالب رصد محتواهای پلتفرمها، محصولات نماوا نیز سوژه هفت صبح بوده است. آن چه مشخص است این که نماوا فعلا روزهای خوشی سپری نمیکند. بله، معتقدیم «جنگل آسفالت» سریال خوبی است که دربارهاش خواهیم نوشت. همین، کد مهمی است تا بپرسیم چرا این سریال، آنطور که باید مورد توجه نیست؟ آیا دلیل، چیزی جز شرایط نامناسب پلتفرم پخشکننده میتواند باشد؟ آیا تعداد بالای آثار بیکیفیت، دلیل قهر مخاطب از نماوا است؟ برسیم به دو اثر دیگر نماوا یعنی سریال «اکازیون» و مسابقه «همزاد من». درباره کیفیت پایین این دو، نیاز به دو گزارش مجزای تحلیلی است و وعده انتشار آن را میدهیم. فعلا همین قدر اشاره کفایت میکند که «اکازیون» و «همزاد من» از آثار بیکیفیت تلویزیونی هم ضعیفتر هستند.
مورد سوم| محصولات قبلی
فیلیمو و نماوا نیز برنامه و سریال ضعیف دارند اما همواره در سبد این دو پلتفرم آثار خوب و پرمخاطب دیده شده. یکی از رموز موفقیت آنها همین نکته است. نماوا اما پس از قطع ایده انتشار سریالهای مشترک با فیلیمو، آثار نه چندان قابل قبولی را منتشر کرد؛ مثل «گیسو»، «داوینچیز»، «خسوف»، «آنتن»، «مترجم»، «سرگیجه»، «عقرب عاشق»، «نوبت لیلی»، «حرفهای» و …
مورد چهارم| این خانواده اقتصادی
در فرآیند تهیه گزارش، اطلاعات جالبی درباره خانواده محمد حسین میرطاووسی ، مالک نماوا به دست آمد که نکاتی مهم در خود دارد. خانواده میرطاووسیها (پدر، فرزندان، داماد، همسر و دختر) در شاخههای مختلف علمی، اقتصادی و فرهنگی فعالیت میکنند. شجاعالدین میرطاووسی برند شاتل یکی از موفقترین کمپانیهای اقتصادی را تاسیس کرده است و نماوا زیر مجموعه آن به حساب میآید. همسر شجاعالدین، فرح روزی طلب، انتشاراتهایی نظیر طاووسنامه و میرماه را مدیریت میکند. دختر میرطاووسی، حنیفه میرطاووسی، مدیریت یک موسسه ژنتیکی با عنوان حنیفا ژنتیک را بر عهده دارد که همایشهای مختلفی را با حضور هنرمندان مشهور سینما برگزار میکند. محمد چهره اقتصادی صعنت مد و پوشاک محسوب میشود که یک برند مشهور را با پدرش شریک است.
مورد پنجم|… و اما نماوا
پلتفرم نماوا سهم محمدحسین میرطاووسی دیگر فرزند این خانواده فعال در حوزه اقتصاد است. سوال این است که چرا او نتوانست با این برند، موفقیتهای خانوادگیاش را تکرار کند؟ شاید یکی از دلایل این باشد که نماوا از زمان پخش «قورباغه» گرفتار چند پارگی شده است. میرطاووسی بزرگ برای مدتی تصمیم گرفت که مدیریت نماوا را به دامادش محمد حسن شانهساززاده واگذار کند. تاکشوهایی پرسروصدا نظیر «همرفیق» و «پیشگو» بخشی از سیاستهایگذاری مدیریت تازه بود که پیشتر دلایل ناکامی آنها را در هفت صبح شرح دادیم. شانهساززاده که گفت و گوی اخیر او در فضای مجازی ترند و با واکنش گسترده همراه شد، سال 1401 جای خود را به علی سلیمی مدیر شرکت نماآگهی که خواهر خوانده نماوا محسوب می شود، سپرد. سریالهای «سرگیجه»، «مترجم» و «عقرب عاشق» اولین محصولات منتشر شده در دوران مدیریت جدید بودند که درباره کیفیت پایین و ناکامی آنها در جذب مخاطب، نوشتیم. حالا و حتی با وجود سریال خوب «جنگل آسفالت» نماوا صاحب جایگاه قبلی پیش کاربران نیست و چه بسا حاصل این اتفاق، مدیریت چند پارهای باشد که اشاره شد. همه امید این پلتفرم به سریال «سووشون» بود که بر اساس شنیدهها، گرفتار حواشی داخلی شده است؟؟؟…