سینماروزان: سریال «پدر» که از نویسندگی تا تهیه کنندگی آن را حامد عنقا برعهده داشته است بخاطر زیربنای تخیلی داستان خود به شدت در کانون ریشخند مخاطبان قرار گرفته است و جالب اینجاست که عنقا بدون اشاره به این ریشخند، از حجم بالای کامنتهای حول سریال گفته و اینکه به همین دلیل از شادی در پوست خود نمی گنجد!!!
حامد عنقا، نویسنده و تهیهکننده سریال «پدر» درباره حواشی ماجرای تخیلی «فرار پسر جوان از دام شهوانی دختران» و بازتاب آن در فضای مجازی به هنگامه ملکی در «ایرناپلاس» گفت: معمولاً کسانی این حواشی را خلق و دنبال میکنند که این سریال را تماشا نمیکنند و درباره آن قضاوت میکنند. این دسته از افراد میتوانند هرگونه نقد و مطلب طنزی را برای هر سکانسی از سریال که بخواهند در فضای مجازی درست کنند و انعکاس بدهند. اما این نکته را هم اعلام میکنم که پس از پایان هر قسمت، حدود ۳۰ الی ۴۰ هزار کامنت از طرف مخاطبان سریال دریافت میکنیم. همه قسمتهای سریال «پدر» توسط مخاطبان تلویزیون دیده میشود. بهعنوان مثال، شب گذشته حدود ۵۰ هزار کامنت درباره پیشبینی قسمتهای آینده داشتیم. همچنین نظرسنجی درباره تعداد مخاطبان این سریال در شبکه دوم سیما وجود دارد که با سه گزینه عالی، خوب و ضعیف، میتوانند به این سریال رأی بدهند.
این فیلمنامهنویس در پاسخ به این پرسش که چقدر داستان اصلی سریال «پدر» را واقعی و قابل لمس میدانید، خاطرنشان کرد: قصه و اتفاقات «پدر» از دل جامعه و مشکلات جوانان بیرون آمده است. کامنتهایی که برای آقای سلطانی و دیگر عوامل مربوط به این مجموعه نوشته میشود، حاکی از این موضوع است. بسیاری از جوانان در این کامنتها آرزو کردند پدری مثل مهدی سلطانی داشته باشند.
وی در ادامه با اشاره به ایرادات مرتبط با تخیلی بودن زیربنای سریالش افزود: من نمیدانم چرا خیلیها بر این باورند که یک قصه باید حتماً عمومیت داشته باشد؟ چند درصد از رزمندگان دوران دفاع مقدس بهخاطر یک بلیت هواپیمای انگلیس، یک آژانس هواپیمایی و مراجعهکنندگانش را گروگان گرفتهاند؟ همه ما میدانیم که این اتفاق تا به حال رخ نداده یا اگر بوده نادر بوده است، اما همین اتفاق فانتزی قصه اصلی فیلم موفقی چون «آژانس شیشهای» میشود. یا اینکه داستانی مثل «به نام پدر» تاکنون چند بار در یک منطقه جنگی بهوقوع پیوسته است؟ باید نگاهمان را اندکی در حوزه قصه تعریف کردن تغییر دهیم و با تحقیق بیشتر در این زمینه دست به سریالسازی بزنیم.
طراح و نویسنده «قلب یخی» درباره اهمیت طرح داستان سریالهای تلویزیونی بیان کرد: ما باید با طرح قصه، مخاطب را جذب کنیم، او را پای تلویزیون نگه داریم و یک ساعت از وقت این تماشاگر را پر کنیم. در این یک ساعت مطمئناً اوقات خوشی برای او رقم میخورد. مخاطبهای سریال «پدر» و همه بحثهایی که درباره این مجموعه میشود خود بهنوعی جریانساز شده است که در بسیاری از رسانهها یا در جامعه حال حاضر، از آن سخن گفته میشود. هدف ما بهعنوان برنامهسازان این است که سرگرمیساز باشیم.
وی در ادامه اضافه کرد: هیچوقت این حرف را جایی بیان نکردهام، اما واقعیت این است زمانی که آن جو درباره سکانس ابتدایی سریال بهوجود آمد، از شادی در پوست خودم نمیگنجیدم. البته این هم بهخاطر افزایش مخاطب بود که مخاطب ۳۰ درصدی ما را تبدیل به مخاطب ۸۰ درصدی کرد و در ادامه هم آن مخاطب ۸۰ درصدی با این مجموعه همراه شد.