سینماروزان/حامد مظفری: #آهنگ_دونفره فیلمی مفرح است که سعی کرده با احترام به شعور و ذائقه مخاطب در راستای سینمای عامه پسند و سرگرم کننده گام بردارد. قصه فیلم به مسائل روز موسیقی و مشکلات و باند بازی های دنیای موسیقی امروز میپردازد و تاریخ مصرف هم ندارد و چون شعار نمیدهد با مخاطب همذات پنداری میکند و قصه اش ممکن است در هر دورهای و هر زمان و مکانی، اتفاق بیفتد.
آرزو ارزانش کارگردان موزیکال مخاطبپسند #آهنگ_دونفره با بیان مطلب فوق به سینماروزان گفت: بعضی از فیلم ها وقتی قصه شان پیش نمیرود شروع می کنند به بازی با حوادث تاریخی و سیاسی و یا اشاره به یک مقطع از دوران تاریخ سیاسی کشور و با تمسخر آن دوره داستان فیلم را پیش میبرند ولی ما به شدت از این حربه دوری کردیم و مثل برخی فیلمها دست در جیب مخاطب نکردیم!
این کارگردان ادامه داد: مفرح بودن و موزیکال بودن فیلم آهنگ دونفره و فضای شادی که ایجاد می کند به خوبی توانسته با مخاطب ارتباط برقرار کند. برای ساخت اولین فیلمم به دنبال ایده و طرح بودم تا اینکه طرح فیلمنامه ای به دستم رسید درباره یک خواننده جوان که برایش مشکلی به وجود میآید و در ابتدا با ترفندی میخواهد مشکل را پشت سر بگذارد و در نهایت متوجه میشود صداقت بهترین چیز است!
ارزانش درباره دردسرهای روایت فیلمی مرتبط با موسیقی پاپ گفت: شخصیت های اصلی قصه ما دو جوان هستند که هر دو به یک شغل علاقه دارند؛ خوانندگی ، یکی پاپ میخواند و یکی خالتور. ما خوانندگان بسیار عالی در ایران داریم که فقط خواننده-آهنگساز هستند و بازیگر نیستند. بازیگرانی هم داریم که چند یا یک تک آهنگ خواندند و در عین حال بازیگر یا کارگردان و یا تهیه کننده عرصه سینما هستند اما خوانندگی حرفه و شغلشان نیست.
وی افزود: متاسفانه اکثر بازیگران ما چندوجهی نیستند و همین تولید فیلمهای این چنینی را سخت میکند اما در هالیوود شخصی مثل ویل اسمیت چند وجهی است و در فیلم مردان سیاه پوش بازی میکند و ترانه ای میخواند که باعث شد فیلم به فروش جهانی بسیار بالایی دست یابد و جریانساز شود. این یعنی چند وجهی بودن.
ارزانش با اشاره به توانایی های بازیگر اصلیش فرزاد فرزین متذکر شد: فرزاد فرزین برای فیلم آهنگ دو نفره بهترین گزینه بود از این جهت که استثناست؛ او سالها سابقه خوانندگی دارد، محبوب است و طرفداران بسیاری دارد، سالی چند کنسرت برگزار می کند و از طرفی بازیگر فیلم و سریالها هم بوده بنابراین بهترین گزینه برای کاراکتر ایلیا کمالات بود. فرزاد فرزین خواننده پرطرفدار و شناخته شده ای است و این داستان را برای بیننده باورپذیرتر میکند.
آرزو ارزانش در پاسخ به این پرسش که چرا برای رونمایی آهنگ دونفره جشنواره فجر را انتخاب نکرد به سینماروزان گفت: دبیر جشنواره چهلم فیلم فجر اساسا با سینمای کمدی مشکل داشت و در آن سال تقریبا تمام فیلم های کمدی را حذف کرد. به همین دلیل با وجود متقاضی بودنمان جهت حضور در جشنواره اصلا فیلم ما را نپذیرفتند.
وی ادامه داد: البته مخاطبان جشنواره فجر هیچ گاه با فیلم های کمدی مخاطب پسند مشکل نداشته اند بلکه دبیرانی که انتخاب میشوند بسته به سلیقه و سبک و سیاقشان، قواعد را تغییر می دهند و هرازگاه کمدی را بایکوت میکنند و این به پای جشنواره و دولت و نظام نوشته می شود. واقعیت این است که عملکرد یک مدیر به صورت شخصی و سلیقهای این اتفاق را رقم می زند همانطور که در مورد فیلم من شخص دبیر فجر اعمال سلیقه کردند؛ به نظر من، دبیر آن زمان فجر در واقع تفکر دیستوپیایی داشت و از نظر فلسفی نگاهش به دهه ۱۹۷۰ برمیگشت و با فلسفه جدید دنیای پست مدرن آشنایی نداشت و این گونه است که میگوید بهترین فیلم ساز دنیا پاراجانف است یا بهترین فیلم جهان به زعم ایشان “سال گذشته در مارین باد” است…
این کارگردان اظهار داشت: از نظر تفکر فلسفی بعضی از مدیران -نه همه مدیران- دیدشان همینگونه است و باور ندارند که سینما صنعت است و این مخاطب است که سینما را زنده نگه می دارد. این دوستان معتقدند که سینما صنعت نیست. البته در همین دولت فعلی مدیران بسیار دلسوز و محترم و فهمیده ای هستند مثل روحالله سهرابی و پژمان لشکریپور که به شدت از سینما و فیلمسازان مستقل حمایت می کنند و درک درستی از سینمای مخاطبپسند و صنعت سینما دارند و در همین یک سال اخیر به دلیل حمایتهایشان فروش فیلم ها در تاریخ سینما رکورد زده است.
آرزو ارزانش در پاسخ به این پرسش که اگر بعد از موفقیت نسبی آهنگ دونفره در اکران، پیشنهاد ساخت فیلم ارگانی داشته باشد، قبول میکند یا نه، گفت: قبول می کنم ولی همه چیز بستگی به عنصر جذابیت فیلمنامه دارد؛ اگر قصه خوب باشد فرقی نمیکند بخش خصوصی باشد یا ارگانی. برای من مهم فیلمنامه است وقتی احساس کنم فیلمنامه با مخاطب ارتباط خوبی برقرار میکند و برای وقت و شعورش ارزش قائل است و حالش را خوب میکند یعنی تمام. این برای من از هر چیزی مهمتر است که حتی فیلم ارگانی هم باید طوری ساخته شود که مردم با حال خوب از سینما بیرون بیایند! بد نیست بدانید حین اکران فیلم آهنگ دو نفره حداقل در ۱۰ تا ۱۵ سینما به صورت ناشناس رفتم و با مردم فیلم را در جاهای مختلف شهر دیدم و مردم بعد از دیدن فیلم آهنگ دو نفره با لبخند از سینما بیرون می رفتند. حتی گروههایی را فرستادیم به صورت پنهانی از واکنشهای بیننده ها تصویر بگیرند آنچه که تصویر نشان می دهد تقریباً درصد زیادی از بیننده ها راضی هستند و این برای من بسیار ارزشمند است. بنابراین کار بعدی من هم بر همین پایه و اساس خواهد بود؛ حال فرق نمی کند بخش خصوصی باشد یا ارگانی و دولتی.
ارزانش تاکید کرد: مهمتر از اینها تنوع ژانری است. متاسفانه ما در سینمایمان تنوع ژانر نداریم و این برای جذب مخاطب بزرگترین معضل و کمبود است. تنوع ژانر باعث احیای دوباره سینما و احترام به فهم و درک و ذائقه مخاطب است.
ارزانش درباره چینش بازیگران در صورت تولید قسمت دوم آهنگ دونفره اظهار داشت: اگر قرار باشد قسمت دوم آهنگ دو نفره ساخته شود چه بهتر که با همین بازیگرها ادامه پیدا کند. طبق فرمولهای شناخته شده سینما وقتی فیلم ها به قسمت دوم می رسند با همان بازیگر ها قسمت دوم و سوم ادامه پیدا میکند. در واقع ادامه منطقی اش این است که با همان بازیگرها جلوی دوربین برود اما اگر شرایط طور دیگری رقم بخورد فکرهای اساسی دیگری در ذهن دارم که آهنگ ارتباط با مخاطبش بسیار شنیدنی تر و رساتر است. آهنگ دونفره، توانسته در ارکستر زندگی سخت این روزهای مردم ،نوایی دلنشین، مفرح و پر از امید و عشق باشد و اگر قسمت دومی در کار باشد با همین نگاه قسمت دوم هم ساخته خواهد شد!
اونقدرها هم فیلم خوبی نیست
یه فیلم تجاری معمول ه
البته سوژه خوبی داره
بله
درسته
فیلم ارگانی و دولتی رو هم باید خوب ساخت
فیلم اخراجیها هم با پول مرکز گسترش بوده
ولی خوب بود
فرزاد فرزین
بسیار بازیگر مودب و متین ی هست