به گزارش سینماروزان و به نقل از «جوان» سخناني که تا پيش از اين نيز بارها از زبان ديگر مديران ارشد سازمان صداوسيما شنيده شده بود، ولي در مرحله عمل شاهد هستيم که سالهاست صداوسيما دست به توليد سريال فاخر جديدي نزده است و تلويزيون نيز مدتهاست از نظر قدرت مالي حتي از کليد زدن يک سريال فاخر نيز ناتوان است چه برسد به اينکه بخواهد چند سريال را شروع کند. حال مشخص نيست چه اتفاقي افتاده که يك شبه قرار است ۱۲ سريال فاخر توليد شود! آيا صحبت از توليد سريالهاي فاخري مانند «موسي(ع)» و «سلمان فارسي» تکرار وعدههاي قبلي است؟!
علي حميدي، قائممقام سيمافيلم ميگويد: ما هر دو هفته يکبار طرح يک پروژه جديد را تصويب ميکنيم و به همين دليل سعي ميکنيم کارهاي الف ويژه را منضبط کنيم تا در کنار اين آثار، سريالهاي ديگر هم ساخته شوند. ما حدود ۱۲ سريال الف ويژه داريم که تعدادي مشترک با سازمان اوج و تعدادي از آنها نيز درباره دفاع مقدس است و بايد ديد کدام یک را براساس همين برنامهريزيها به توليد برسانيم.
آخرين سريال فاخري که به صورت کامل از تلويزيون پخش شد، سريال الف ويژه «معماي شاه» بود که شايد آغاز توليد آن براي تلويزيون يک اختيار بود، ولي به پايان رساندن آن به مسئلهاي حيثيتي تبديل شد و در نهايت آنقدر گران تمام شد که هيچگاه درباره مبلغ تمام شده توليد اين سريال به صورت شفاف اطلاعرساني نشد.
بعد از اين تغيير و تحولات بود که بهرغم وعدههاي متعدد، هيچ پروژه جديدي کليد نخورد، حتي تلاشهاي مرحوم فرجالله سلحشور براي ساخت سريال فاخر «موسي(ع)» به نتيجه نرسيد. سلحشور تنها کارگرداني نبود که تلاشهايش براي ساخت سريال منجر به ساخت سريال نشد. مسعود جعفريجوزاني و داود ميرباقري نيز بهرغم داشتن سابقه درخشان در توليد سريالهاي فاخر نتوانستند تلويزيون را مجاب کنند که به طرحهاي آماده آنها بودجه لازم را براي توليد سريال بدهد.
تنها خبري که از احياي سيمافيلم به عنوان مرکز توليد فيلمهاي تلويزيون و سريالهاي فاخر تلويزيوني منتشر شد، خبر انتصاب دکتر حسين کرمي به سمت مديريت اين مرکز بود. در حکم معاون سيما در انتصاب مدير سيمافيلم به ارائه منشور توليدات نمايشي، برنامه پنج ساله و سالانه توليدات نمايشي و اتخاذ تدابير شايسته و لازم براي مديريت محتوايي و برآورد سريالهاي شبکههاي سيما و تلاش براي ارتقاي سطح کيفي توليدات نمايشي به ويژه در طبقه الف ويژه و نيز گسترش فيلمنامهنويسي براي توليد آثار فاخر بر اساس مؤلفههاي ديني، آگاهي، اخلاق و اميد اشاره شده است. در اين حکم به استفاده از دانش و تجربيات مديران شبکهها و گروههاي فيلم و سريال شبکهها و نيز اهل هنر در توليد آثار نمايشي در راستاي اهداف و سياستهاي سازمان و نياز مخاطب تأکيد ويژه شده است.
سخنان روز گذشته قائممقام سيمافيلم اولين مواضع مديران جديد اين مرکز بعد از تغيير و تحولات بوده است. علي حميدي در اين گفتوگو بهطور ويژه به توليد دو سريال فاخر«سلمان فارسي» و «موسي(ع)» اشاره کرد.
فرجالله سلحشور، کارگردان فقيد سينما و تلويزيون بعد از ساخت سريال «يوسف پيامبر(ع)» اعلام کرد که داستان زندگي حضرت موسي(ع) را ميخواهد بسازد و داستان آن را از وفات حضرت يوسف(ع) روايت خواهد کرد. سلحشور به دنبال ساخت شهرکي براي ساخت سريال بود و همزمان سيناپس سريال را پيش ميبرد، اما وضعيت جسماني وي رو به وخامت گذاشت و در نهايت زماني که فيلمنامه سريال را نوشته بود دار فاني را وداع گفت. بهرغم تلاش سلحشور براي جلب موافقت مديران سيما براي ساخت سريال موسي(ع)، هيچگاه ارقامي که سلحشور برآورد کرده بود با موافقت صداوسيما روبهرو نشد.
علي حميدي درباره ميراث تلويزيوني باقي مانده از مرحوم سلحشور ميگويد: پروژه سريال حضرت موسي اکنون در مرحله برآورد است و چون پروژههاي الف ويژه مقدمات سخت و سنگيني براي نهايي شدن دارند، پيشتوليد اين سريال هم به طول ميانجامد. مدتي است که فعاليتها براي توليد سريال حضرت موسي بهطور مداوم در حال انجام است. همچنين يک آرت بوک هم براي اين پروژه فعال شده است. اکنون تيمي در حال طراحي صحنههاي اکشن و فراکنش سريال هستند و براساس آن متن و استوريبرد هم نوشته ميشود.
وي همچنين درباره رويکرد توليد سريال در رسانه ملي توضيح ميدهد: همانطور که ميدانيد پروژههاي غير الف ويژه در اين يک سال بسيار فعال شد و ما سعي کرديم سيستم پرداختها را منضبطتر کنيم. اکنون بناي سازمان بر اين است که پروژههاي الف ويژه را نيز منضبط کند.
با وجود اينکه مردم منتظر نميشوند تا رسانه ملي برايشان سريال سرگرمکننده پخش کند و ساعاتي را که پاي تلويزيون هستند انتخاب ميکنند که در ساعات فراغتشان چه چيزي را تماشا کنند، پس اگر تلويزيون سريال فاخر نداشته باشد، ديگراني هستند که پيشنهادات ويژهاي را به بينندههاي تلويزيون ارائه کنند.