پرسشهای روزنامه کیهان از کیومرث پوراحمد: مگر در اوج آشوبهای امسال، با حمایت قوه قضائیه امکان تصویربرداری فیلم #پرونده_باز_است در زندان قزل حصار را نیافتید؟/چطور ممکن است هم از لطف و حمایت قوه قضائیه بهره ببرید و هم ژست داغداری بگیرید؟/چرا همان زمان که در قزلحصار فیلمبرداری میکردید ژست داغداری نگرفتید؟/اگر این رفتارها، #نمایشی نیست پس چیست؟
سینماروزان/روحالله نشیبا: کیومرث پوراحمد سازنده آثاری همچون شب یلدا و قصههای مجید امسال در جشنواره فجر فیلم #پرونده_باز_است را داشت که با وجود نگاه متفاوت به پدیده قصاص و بازی قابل تأمل بازیگران نوجوان از سوی هیات داوران کاملا بایکوت شد.
روزنامه کیهان در گزارشی با عنوان جنبش ریاکاران، به پوراحمد خرده گرفته که چرا با حمایت قوه قضائیه فیلم ساخته ولی در عین حال در مهمترین جشنواره حاکمیتی مملکت حضور نیافته؟
متن گزارش کیهان درباره پوراحمد را بخوانید:
کیومرث پوراحمد از جمله سینماگرانی است که در جریان آشوبهای امسال به زندان رفت؛ البته نه برای مجازات، بلکه برای استفاده از حمایت قوه قضائیه و سازمان زندانها جهت ساخت فیلم، گذرش به زندان افتاد!
پوراحمد امسال با فیلم «پرونده باز است» در چهلویکمین جشنواره فیلم فجر شرکت کرد اما در جشنواره حضور نیافت و طی بیانیهای اعلام کرد: «تهيهكننده و بعضى عوامل فيلم مايل بودهاند فیلم «پرونده باز است» در جشنواره باشد، اما من، نويسنده و كارگردان… با اين همه داغى كه بر دل داريم ديگر چه جشنى، چه جشنوارهاى!؟»
اما دلیل اصلی پوراحمد از نیامدن به جشنواره این بوده که احتمالا خودش از قبل میدانسته چه افتضاحی ساخته و فیلمش با موج انتقاد منتقدان و اهالی رسانه مواجه خواهد شد. چون پوراحمد در شرایطی اینگونه حالت مخالف گرفته و خود را داغدار این روزها معرفی کرده که وی دقیقا در اوج آشوبهای امسال، با حمایت قوه قضائیه امکان تصویربرداری فیلم جدیدش در زندان قزل حصار، کانون اصلاح و تربیت و دادگستری تهران را یافته است.
جای سؤال است که چطور ممکن است یک فیلمساز، هم از لطف و حمایت قوه قضائیه بهره ببرد و فیلمش را با حمایت نهادهای حاکمیتی چون مرکز رسانهای قوه قضائیه و سازمان زندانها بسازد و به بهانه داغدار بودن در یک رویداد هنری چون جشنواره فیلم فجر حضور نیابد؟
اینکه اقدام پوراحمد را #نمایشی مینامیم دقیقا به همین خاطر است که او در زمانی که آشوبها در جریان بوده مشغول رایزنی و همکاری با قوه قضائیه بوده است.
در آن ایام او تصمیم نمیگیرد که قطع همکاری کند چون منافعی برای خودش در آن زمان متصور نبوده اما در ایام جشنواره، هم به آن دلیل که از حمایت و همکاری با قوه قضائیه نهایت استفاده را کرده و فیلمش را به سرانجام رسانده و هم به این خاطر که در روزهای جشنواره اقدام او مورد توجه واقع میشود و از طرفی چون پس از اتمام کار پیش از هرکس دیگری به ضعفهای فاحش اثرش پیبرده لذا به قول معروف «روغن ریخته را نذر امامزاده» کرده است.