پیشنهاد یک روزنامهنگار جهت جلوگیری از ورود سرمایههای مشکوک به عرصه فرهنگ⇐باید یک رایزنی بین وزارت ارشاد و قوه قضاییه انجام شود که هر صاحب سرمایهای، اول یک تاییدیه از نهادهای بالادستی بگیرد و بعد وارد سرمایهگذاری فرهنگی شود
سینماروزان: ورود بیرویه سرمایههای مشکوک به عرصه فرهنگ بارها و بارها با انتقادات سینماگران مختلف مواجه شده ولی هنوز برای علاج آن، چارهای اندیشیده نشده است؛ در این شرایط یک روزنامهنگار از لزوم رایزنی ارشاد و دستگاه قضا برای حل این مساله، سخن گفته است.
مرتضی رنجبران روزنامهنگار با اشاره به اتفاقات اخیر حول ورود پولشویان به عرصه هنر در هفت گفت: در این چند ماه اخیر برخی رایزنی زیادی کردهاند برای کمرنگتر کردن نقش یک متهم بانکی در پولشوییهای هنری و حتی برای آزادیش، نامه حمایت دادهاند؛ روندی که واقعا جای سوال دارد.
مرتضی رنجبران ادامه داد: باید یک رایزنی بین وزارت ارشاد و قوه قضاییه انجام شود که هرکس که علاقمند به حوزه فرهنگ است برای سرمایه گذاری، اول یک تاییدیه از نهادهای بالادستی بگیرد مثلا باید تحقیقات لازم صورت گیرد که یک فرد ۲۵ ساله که وارد سینما شده، این حجم پول را از کجا آورده و تازه بعد از تاییدیهها باید سرمایهگذار را واداشت که در چارچوب خاصی و مطابق با مقررات تدوینشده عمل کند.
این روزنامهنگار با انتقاد از بالا رفتن بیرویه دستمزد عوامل تولید پروژههای متصل به سرمایهگذاران مشکوک گفت: در بالارفتن دستمزدهای عوامل و بخصوص بازیگران، سرمایهگذاران مشکوک و تهیهکنندگان همکار آنها، مقصر هستند. تولید همیشه در فضای فرهنگی کار خوبی است ولی به شرط اینکه تولید، فراگیر باشد و با سرمایههای پاک. اینکه به تولید انبوه با سرمایههای مشکوک ببالیم کاری غیرمنطقی است.
رنجبران تاکید کرد: برخی در رد پولشویی حرف میزنند ولی نمیگویند چطور است کلی هزینه صرف تولید سریالها و فیلمهایی میشود که در مدتی کوتاه بعد از عرضه، قاچاق میشوند؟؟ سرمایهگذاری نیاز به منطق دارد و نمیشود سرمایهگذاری مرتب آثار شکستخورده بسازد و در چرایی رفتارش، شک و شبهه وارد نشود.