1

پیش‌بینی قابل تأمل علی ملاقلی‌پور از جشنواره سی و هفتم فجر⇐جشنواره امسال پر خواهد بود از آثاری که یا با بودجه‌های نفتی تولید شده‌اند یا مجالی هستند برای پولشویی یک بخش به‌ظاهر خصوصی!

سینماروزان: علی ملاقلی‌پور فرزند رسول ملاقلی پور فیلمساز فقید سینمای ایران جزو معدود آقازادگانی است که آقازادگی را پله نکرده برای منفعت مادی و همین است که چهار سال بعد از ساخت فیلم اولش «قندون جهیزیه» و اقبال به آن در بدترین شرایط هنوز نتوانسته فیلم دومش را بسازد.

به گزارش سینماروزان ملاقلی‌پور با اعلام اینکه فیلمنامه آخرین اثرش، خود گرفتار سناریوی پیچیده‌ای شده به «جوان آنلاین» گفت: در حال حاضر تولید وجود ندارد و بیکاری بیداد می‌کند. به همین خاطر پول نیست و کار‌ها با سختی هر چه تمام پیش می‌روند.

وی در ادامه می‌گوید: ما تقریبا ۵، ۶ ماه است که مشغول رایزنی با سرمایه گذاران مختلف هستیم، اما شرایط بازار و اوضاع اقتصادی کشور به قدری نابسامان است که سرمایه گذاران صبر کرده‌اند و با احتیاط جلو می‌آیند. به همین خاطر فعلا این کار را متوقف کرده‌ایم. چاره‌ای نیست جز اینکه به انتظار بنشینیم تا سرمایه گذاری برای «زنگبار» پیدا کنیم تا ان شاء الله کار خود را شروع کنیم.

ملاقلی پور در پاسخ به این سؤال که موضوع و قصه فیلم «زنگبار» چیست و به چه مسائلی می‌پردازد می‌گوید: موضوع فیلمنامه «زنگبار» در خصوص عدالت اجتماعی، بحث حقوق‌های نجومی، تغییر نگاه انسان ها، فشار‌های اقتصادی، بیکاری مردم حاشیه نشین و ضعیف جامعه و رفاه طلبی برخی مدیران و دیگر معضلات مربوط به جامعه و جوانان است.

وی در همین رابطه افزود: داستان این فیلم با جوانان تعریف شده است و هدف ما از ساخت آن نیز دیده شدن بیشتر مشکلات مربوط به جوانان و درک مسئولین از اوضاع نامناسب این روز‌های کشور در خصوص بیکاری و مشکلات اقتصادی و… است. اگر آقایان مسئول بتوانند در این ۳ ماه آینده اوضاع اقتصادی کشور را سامان ببخشند مطمئنا ما می‌توانیم به تولید این اثر کمدی امیدوار باشیم.

ملاقلی پور با اعلام اینکه در حال حاضر به خاطر نبود سرمایه گذار، هیچ گونه رایزنی با عوامل تولید هم نمی‌توان کرد، یادآور شد: معتقدم فیلم‌هایی در جشنواره فجر امسال حضور خواهند داشت که با بودجه نفتی تولید می‌شوند. به نظرم کسانی که کار اقتصادی می‌کنند بعید است در این فضا به سینما و سرمایه گذاری در سینما ورود کنند. با وضع موجود معمولا کسانی کارهایشان را پیش می‌برند که رانت ویژه گرفته‌اند و یا بظاهر بخش خصوصی تلقی می‌شوند ولی برای پولشویی و مسائلی از این دست وارد سینما شده‌اند و با خود گفته‌اند که حالا یک کار فرهنگی هم می‌کنیم در کنار این ها. با تمام این تفاسیر بنده امیدوارم مدیریت شرایط اقتصادی کشور به سمت و سویی برود که سرمایه گذاران بخش خصوصی نگران نباشند.