سینماروزان/روحالله حسینی: فیلم «گرگ نما» از جمله آثار بین الملل جشنواره جهانی فجر است که چند سالی به طور مجزا از جشنواره ملی برگزار میشود.
«گرگ نما» به فرار ۸ کودک از اردوگاه در حال تخلیهی گروس روزن میپردازد. اما جهان را چنان تاریکی فرا گرفته که عمارت متروک و دورافتاده در دل جنگل هم نمیتواند مکانی امن برای کودکان آغشته به تباهی باشد.
در این فیلم، نازیسم بهانهای است برای ترسیم جهانی که سایهی سیاه ترس و تردید اطرافش را فراگرفته است و پلیدی، ویروسی است که گِرد انسان میگردد تا موجودیتش را غارت نماید.
جنگ تاریک جهانی و دژخیمی نازیها اسباب عزیمت داستان پرمایهای است که یک سویش ناامنی تاریخی آدمیزاد است در میان آتش جنگ و یک سویش تهدید هیولایی است که رخسار انسانیت را نشانه گرفته است.
فیلم «گرگ نما» به دور از غلتیدن در دام شعار، از طریق خلق موقعیتهایی دراماتیک، مرز میان دو سوی دور اما نزدیک انتخاب میان خوی انسانی و خوی حیوانی را نمایان میسازد که هر کدام از دامان شرایط برمیخیزند.
یکی همچون کودک نابالغ فیلم، زبان حیوانی را برمیگزیند و لباس نازیسم را میپسندد و تمرین شکنجهگری را مرور میکند و آن دیگری در دل وحشت، شجاعت را تجربه مینماید.