سینماروزان: در سالهای گذشته در تمام ایام سال که گلایه های سینماگران از چینش اکران را شاهد بودیم لااقل در ایامی مانند نوروز و عیدفطر انتقادات به حداقل میرسید ولی امسال تبعیضهای اکران از همین ابتدای سال و مثلا در اکران عیدفطر است که انتقادبرانگیز شده.
سعید خانی مدیر پخش “خانه فیلم” با اشاره به ایرادات سیستم اکران در سینماها عنوان کرد: با توجه به اینکه میزان تولیدات سینمای ما از امکانات نمایشی بیشتر است، طبیعتاً در چرخه اکران مشکلاتی پیش میآید چراکه با شرایط فعلی و باوجود افزایش سالنهای سینمایی، سالی حدود ۱۳۰ فیلم تولید میشود اما حداکثر هشتاد فیلم به مرحله اکران میرسند و بقیه فیلمها که نزدیک ۵۰ فیلم میشود اساساً امکان نمایش پیدا نمیکنند ضمن اینکه در این میان یک سری از آثار به اکران مطلوبی دست پیدا نمیکنند و این باعث میشود برخی ناراضی باشند.
این پخشکننده با انتقاد از انفعال مدیریتی تأکید کرد: از سوی دیگر یکی از مشکلات ما این است که سیستم مدیریتی هیچگاه منسجم نیست برای مثال در ابتدای امسال هرچند یک ماه و نیم از سال گذشته بود ولی شورای صنفی نمایش هنوز تشکیل جلسه نداده بود و با وجود فروش خوب اکران نوروزی هیچ آیندهنگری برای اکران دوم عید صورت نگرفت، همین باعث شد نمایش برخی فیلمها با ماه رمضان مقارن شود. یعنی در سیستم ضعیف اکران، هم بحث عرضه و تقاضا دخیل است و هم کیفیت مدیریت. این ضعف همیشه وجود دارد به طوری که با ورود هر مدیری به ارشاد نه تنها این سیستم بهبود پیدا نمیکند بلکه آن مدیر در پی این است که با سعی و خطا برنامههای خود را اجرا کند و همین موضوع باعث میشود فیلمها دیده نشوند و صدمه بخورند.
خانی عنوان کرد: هرچند برخی عنوان میکنند که سینماداران در این چرخه مقصر هستند اما این حرف به صورت کلی درست نیست با توجه به اینکه هزینه سالنداری به شدت بالا رفته است سینماداران به دنبال فروش بالای آثار هستند و ناخودآگاه ممکن است به فیلمساز جهت بدهند که چه فیلمی بسازد!
وی افزود: مگر میشود سینمادار فیلمی را که تماشاچی از آن استقبال میکند، به نمایش نگذارد؟ به همین دلیل نمیتوانیم بگوییم سینمادار تعیین میکند که چه فیلمی بفروشد یا نفروشد و باید یک سری عوامل دست به دست هم بدهند که آن فیلم بفروشد و صرفاً سینمادار در این مساله دخیل نیست.