سینماژورنال: احمدرضا درويش در حاشيه جشنواره فيلم مقاومت كارگاه انتقال تجربههايش را برگزار كرد و بيش از هر چيز به جايگاه سينماي ايران در دنيا پرداخت.
به گزارش سینماژورنال او بدون نام بردن از نام حجتالله ايوبي به صحبتهاي اخير او مبني بر تقسيمبندي سينماي دنيا به دو دسته سينماي هاليوود و ايران اشاره كرد و اين تقسيمبندي را اشتباه محض دانست: بايد بپذيريم كه امروز هيچ سينمايي در دنيا بر افكار تسلط ندارد و اين اصلا درست نيست كه برخي از افراد ميگويند كه در دنيا تنها سينماي هاليوود و سينماي ايران حاكم است؛ اين اشتباه محض است. صداي سينماي ايران در افكار عمومي دنيا شنيده نميشود و ما تنها در مهمانيهاي جشنوارهاي شركت ميكنيم.
به گفته كارگردان «رستاخيز» سينماي ايران زماني در دنيا ديده و شنيده ميشود كه فيلمهاي ايران در شبكههاي خارجي يا سالنهاي سينمايي به نمايش گذاشته شوند. او موفقيتهاي سينماي ايران را منوط به ديده شدن توسط افكار عمومي دانست. اتفاقي كه براي فيلمهاي محدودي در ايران ميافتد و به جز آنهايي كه پخشكننده و تهيهكننده قوي بينالمللي دارند، باقي آثار در كشورهاي دنيا به صورت گسترده روي پرده نميروند.
درويش در انتقاد به محدود شدن سينماي ايران در جشنوارههاي مختلف عنوان كرد كه در عرصه ديپلماسي فرهنگي تنها حضور در جشنوارههاي خارجي تعريف شده است اما مهمتر از اين حضور داد و ستد رويدادهاي جهاني است و اگر اين داد و ستد به درستي صورت نگيرد اين جشنوارهها به مهماني دورهمي تبديل ميشوند: «ما بايد يا با نخبههاي سينماي دنيا ارتباط داشته باشيم يا داد و ستد سينمايي داشته باشيم. اين را بايد بدانيم كه بدون دادوستد نميتوان فهم جهاني را در سينما داشته باشيم. در چنين شرايطي نميتوانيم خود را با سينماي هاليوود مقايسه كنيم.»
درويش در بخش ديگري از صحبتهاي خود با صراحت تمام اعلام كرد كه اگر قرار باشد آثار ما تنها در تلويزيون يا در سالنهاي سينماييمان به نمايش درآيد اين ادعا غلط است كه خود را با سينماي هاليوود مقايسه كنيم. چرا بايد خود را گول بزنيم كه سينماي ايران در حال رقابت با سينماي هاليوود است. درويش با يادآوري جوايزي كه فيلمهاي ايران در عرصه بينالمللي به دست آوردهاند، تأكيد كرد كه سينماي ايران در حال حاضر تنها زينتالمجالس جشنوارههاي خارجي است و البته در اين ميان جوايزي هم دريافت ميكنند.
كارگردان «رستاخيز» كه به واسطه مشكلات پيش آمده براي آخرين فيلمش، كارگرداني در سينما را محتاطانهتر از پيش تجربه ميكند، در اين كارگاه عنوان كرد كه فيلمنامهاي درباره مردم سوريه دارد و تهيهكنندهاش هم از همين حالا مشخص است. او براي ساخت اين فيلم به پشتيبانيهاي دولت نياز دارد: من از دولت هيچ حمايت مالي نميخواهم اما ميخواهم بدانم كه من چگونه ميتوانم شرايطي را ايجاد كنم كه اين فيلم را براي ۱۵ ميليون آواره سوري كه در كشورهاي مختلف هستند بدون دريافت پولي توزيع كنم.
درويش بدون اشاره به صحبتهاي وزير ارشاد درباره نبود مانع براي اكران «رستاخيز» براي عرضه ديويديهاي اين فيلم در مناطق مختلف شيعهنشين از مسوولان فرهنگي خواست كه به او بگويند كه اين كار را چگونه ميتواند انجام دهد.