سینماروزان: برگزاری جشنواره فیلم عصر در ترکیه و با حضور آثار و هنرمندانی از سینمای ایران به دلیل وابستگی جشنواره به یک شبکه ماهواره ای فارسی زبان با انتقاداتی مواجه شده است.(اینجا و اینجا را بخوانید)
به گزارش سینماروزان روزنامه اصولگرای «جوان» در گزارشی پیرامون این جشنواره نسبت به موضع انفعالی مدیران ارشاد درباره این جشنواره طرح سوال کرده است.
متن گزارش «جوان» به قلم محمدصادق عابدینی را بخوانید:
ميلياردري که ميخواهد مطرح باشد!
نسبت جشنواره «عصر» با سينماي ايران و اهداف برگزاري آن ابهامهاي زيادي را در پي داشته كه از جمله ابهامها موافقت يا مخالفت وزارت ارشاد با حضور فيلمهاي ايراني در آن است. با اين وجود برخي خبرگزاريهاي اصلاحطلب نامهاي مجهولالهويه به نام اعلاميه دبيرخانه جشنواره «عصر» منتشر کردند که در آن ادعا شده بود جشنواره «عصر» مقدمه برگزاري جشنوارهاي ارزشي است!
اگر معامله اسماعيل ايزددوست با وزارت ورزش به سرانجام ميرسيد، اين ميلياردر ايراني ساکن ترکيه امروز مالک پرطرفدارترين تيم باشگاه فوتبال کشور يعني پرسپوليس تهران بود. دو سال پيش که بحث فروش سرخابيهاي پايتخت جدي شد، سروکله ايزددوست و پيشنهاد ۲۹۰ميليارد تومانياش هم پيدا شد. آن روزها گفته ميشد اين تاجر ساکن ترکيه مانند برخي از چهرههاي ميلياردر داخلي که به نحوي سر از فوتبال درآوردهاند، به دنبال کسب شهرت و موقعيت از سرمايهگذاري در فوتبال است، وگرنه از نظر اقتصادي همه باشگاههاي ورزشي ايراني بالفعل ضررده هستند. با منتفي شدن معامله مذکور نام ايزددوست نيز در رسانهها کمرنگ شد. وي كه در ترکيه شبکه فارسيزبان «PNTV» را دارد، تلاش ميکند در رقابت با «GEMTV» مخاطبان بيشتري را براي خود دست و پا کند و حتي در اين راه از دزديدن برنامههاي صداوسيما نيز فروگذاري نميکند. اين رفتار شبکه «PNTV» باعث شده مخاطبان ماهواره از آن شبکه به عنوان شبکه دزد نام ببرند.
۱۷ فيلم به علاوه سالار عقيلي
با اين اوضاع ايزددوست نوعي ابتکار عمل نسبت به رقبايش به خرج داده و ميخواهد در روزهاي آتي جشنواره فيلمي را با عنوان «عصر» در آنکارا برپا کند.
در خبر برپايي فستيوال عصر عنوان ۱۷ فيلم بلند سينمايي حاضر در بخش مسابقه و نام ۲۰ چهره سينمايي به عنوان مهمان جشنواره آمده است. گفته ميشود سالار عقيلي نيز با دريافت مبلغ قابل توجهي براي اجراي موسيقي در جشنواره «عصر» به ترکيه خواهد رفت.
خبرگزاري آناتولي ترکيه از فيلمهاي «ايتاليا ايتاليا» (مهدي صباغزاده)، «برف» (مهدي رحماني)، «جامهدران» (حميدرضا قطبي)، «۳۶۰ درجه» (سام قريبيان)، «خشکسالي و دروغ» (پدرام عليزاده)، «عادت نميکنيم» (ابراهيم ابراهيمیان)، «کفشهايم کو» (کيومرث پوراحمد)، «سلام بمبئي» (قربان محمدپور)، «مرگ ماهي» (روحالله حجازي)، «ماحي» (داود خيام)، «به دنيا آمدن» (محسن عبدالوهاب)، «لانتوري» (رضا درميشيان)، «قندون جهيزيه» (علي ملاقليپور)، «آرايش غليظ» (حميد نعمتالله)، «جاودانگي» (مهدي فردقادري)، «نيم» (بهمن کاميار) و «ربوده شده» (بيژن ميرباقري) به عنوان فيلمهاي بخش مسابقه فستيوال عصر نام برده است، اما روزنامه بانيفيلم در مصاحبه با چند تن از فيلمسازان از جمله جواد نوروزبيگي، تهيهکننده سينما که چهار فيلم «ماحي، ربوده شده، سلام بمبئي و جاودانگي» را در جشنواره عصر داشته، از انصراف وي از حضور فيلمهايش در اين جشنواره خبر داده است. حتي چند تن از فيلمسازها مدعي شدهاند که وزارت ارشاد و سازمان سينمايي از فيلمسازان خواستهاند که در جشنواره «عصر» شرکت نکنند.
جالب اينجاست که درباره مجوز برگزاري جشنواره عصر و اينکه وزارت ارشاد چرا موضع صريحي نسبت به آن ندارد، صحبتي نميشود و مديران سازمان سينمايي ترجيح دادهاند فعلاً سکوت اختيار کنند. در عوض برخي خبرگزاريها متني را به عنوان بيانيه دبيرخانه جشنواره «عصر» منتشر کردهاند. در اين بيانيه تلاش شده تا «عصر» جشنوارهاي ارزشي معرفي شود! در ابتداي اين بيانيه آمده: «جشنواره فيلم عصر پيشزمينه جشنواره بينالمللي دفاع از ارزشهاي اسلامي و فرهنگ اصيل ايراني است که مصادف با ۳۱شهريور سال ۹۶ در هفته دفاع مقدس سرآغاز آن است. از آنجايي که مقام معظم رهبري درخصوص تهاجم فرهنگي هميشه دغدغههاي خود را در بياناتشان ايراد فرمودند، از اينرو پيرو منويات معظمله، جشنواره فيلم عصر بايد بتواند با شناختن فيلمهاي ارزشي و معنوي در مقابله با تهاجم فرهنگي ايستادگي کرده و مبارزه کند». اين بيانيه در حالي بر مقابله با تهاجم فرهنگي تأکيد دارد که مالکيت جشنواره را مدير شبکهاي ماهوارهاي برعهده دارد و از نظر فرهنگ رسمي کشور «ماهواره» به عنوان نماد تهاجم و نفوذ فرهنگي شناخته ميشود!