سینماروزان: از جمله فیلمهایی که بعد از جشنواره روی پرده رفته «هاری» است؛ یک نوآر ایرانی با مایه های تبهکارانه که سعی دارد یک ضدقهرمان کلاسیک را پیش روی مخاطب بگذارد اما فیلم به دلایل مختلف که اصلی ترینش کمبود سالن است نتوانسته فروش قابل توجهی داشته باشد.
به گزارش سینماروزان «هاری» سه سال قبل تولید شد و منطقی تر آن بود که زودتر از اینها اکران شود. امیراحمد انصاری کارگردان «هاری» درباره تأخیر پیش آمده در اکران فیلم به «ایلنا» گفت: «هاری» سال ۱۳۹۳ ساخته شد و از آن زمان برای دریافت پروانه نمایش اقدام کردیم و منتظر صدور پروانه نمایش بودیم تا اینکه سرانجام ۱۰ اسفند ۹۵ پروانه نمایش فیلم صادر شد. با پیگیریهای فراوان بعد از حدود هشت ماه از صدور پروانه نمایش توانستیم مجوز اکران فیلم را بگیریم.
وی درباره دلایل توقیف سهساله این فیلم گفت: در زمینه ممیزی هیچ چارچوب مشخصی در وزارت ارشاد وجود ندارد اما سوژه فیلم و برخی صحنههای آن از نظر وزارت ارشاد دارای مشکل بود. در ابتدا که فیلم را به وزارت ارشاد ارائه کردیم گفتند حدود ۲۹ دقیقه از باید حذف شود اما در طی سه سال مذاکره توانستیم این ۲۹ دقیقه را به سه دقیقه کاهش بدهیم.
انصاری با اشاره به برخی ایرادهایی که در زمان معاون معزول نظارت به این فیلم وارد کرده، افزود: در یکی از ممیزیهایی که به فیلم وارد شد به ما اعلام کردند که نقش آمنه باید از فیلم حذف شود درحالیکه ما در فیلم بازیگری به نام آمنه و نقشی به نام آمنه نداشتیم. بعد از بررسیها مشخص شد که منظور ارشاد؛ مینا ساداتی است که در فیلم «محمد(ص)» به کارگردانی مجید مجیدی نقش آمنه را بازی کرده است. ارشاد معتقد بود به دلیل آنکه مینا ساداتی در این فیلم نقش آمنه را بازی کرده، صلاح نیست که در فیلم دیگری با یک نقش منفی حضور پیدا کند درحالیکه مینا ساداتی یکی از نقشهای اصلی فیلم هاری را بازی میکند.
انصاری با اشاره به اینکه حذف صحنههای خشن و ممیزی آنها در سینمای دنیا معیار دارد اما در وزارت ارشاد و سینمای ایران هیچ معیار مشخصی ندارد، افزود: بسیاری از فیلمها مورد ممیزی قرار میگیرد و به آنها اجازه داده نمیشود تا در سینما اکران شوند اما این سوال پیش میآید که اگر نمایش خشونت غلط است پس چگونه برخی سریالهای خوب همچون «مختارنامه» و فیلمهای جنگی ساخته و پخش میشوند؟
وی با اشاره به وضعیت فعلی اکران فیلم گفت: ما انتخاب دیگری نداشتیم بلکه به ما اعلام شد فقط در زمان فعلی یعنی بعد از جشنواره فیلم فجر و قبل از اکران نوروزی امکان نمایش فیلم را داریم در غیر اینصورت اجازه اکران نداشتیم و مشخص نبود چه بر سر فیلم میآمد. ما در زمان اکران شاهد یک دوگانگی هستیم از طرفی پروانه نمایش فیلم ما به گونهای صادر شده که تماشای آن فقط برای افراد بالای ۱۸ سال مجاز باشد اما زمانی که به سینماها مراجعه میکنیم؛ متوجه میشویم هرچند سانسهای عصر با استقبال خوبی مواجه است اما سانسهای ۱۰ صبح که ویژه مدارس است نیز به این فیلم اختصاص پیدا کرده است.