سینماروزان: از همان اوان راه اندازی گروه دولتی هنروتجربه در زمان رییس معزول سینما، رسانه های مستقل به انتقاد از کمیت گرایی این گروه و تلاش برای تبدیل آن به ساختاری کارمندمحور و دور از جریان آزاد اکران پرداختند ولی افسوس که آن انتقادات جدی گرفته نشد و در این سالها مدام فیلمسازان حاضر در این گروه بوده اند که به انتقاد از آن پرداختند و حالا فیلمسازی محجوب مانند خسرو سینایی هم علنا به انتقاد از این گروه پرداخته است.
خسرو سینایی که آخرین فیلمش «جزیره رنگین» در هنروتجربه اکران شد، درباره چرایی عدم تولید فیلمی تازه به «ایسنا» گفت: پیشنهادهایی به من شده و چند سوژه در ذهن دارم اما در شرایط موجود سینما هرکاری بخواهی انجام بدهیم به بنبست میخوریم. من سعیام را میکنم اما باید ببینیم به کجا میرسم. موضوعاتی هست که اگر بشود انجام میدهم اما در نهایت اصراری برای انجام آن ندارم زیرا عملاً دیدم که سینما مخارج اش را از طریق گیشهاش مشخص میکند و به هر دلیلی در زمان اکران آن را میسوزاند. با توجه به فعالیتهایی که تاکنون داشتهام و در این سنی که هستم شرایطی ندارم که بخواهم بگویم اثری شاهکار ساختهام.
خسرو سینایی همچنین یادآور شد: من دلم میخواست فیلمهایی بر اساس فرهنگ بومی نقاط مختلف ایران با بازیگران بومی و همراهی یکی دو چهره سینمایی بسازم تا مردم ایران مملکت خود را بشناسند اما با توجه به فروشی که مثلا از مستند «جزیره رنگین» به دست آمد که به اندازه یک وعده ناهار اعضای گروه هم نشد، امکان اینکه بتوانیم این راه را ادامه دهیم بسته شد. بر این اساس کار فیلمساز فیلم ساختن است اما نحوه اکرانش نیاز به حمایت دارد.
سینایی با اشاره به مهجوریت اکران آثار آلترناتیو بیان داشت: وقتی صحبت از فیلم فرهنگی میکنیم باید امکان نمایش عمومی آن را هم فراهم کنیم. هنگامی که این اتفاق نمیافتد و مسائل مادی تعیین کننده سرنوشت فیلم است دیگر من کاری از دستم برنمیآید. حدود دو سال پیش در زمانی که بیشتر فیلمهای سینمایی حدود ۱۵ میلیارد و ۲۰ میلیارد فروش داشتند و فیلم من در گروه سینمایی هنر و تجربه به نمایش درآمده بود، به یکی از مسئولان غیردولتی که نقش بسیار مهمی دارد گفتم با توجه به این شرایط چگونه است که درآمد حاصل از فروش فیلم من به اندازه یک وعده ناهار اعضای گروهم هم نشده است؟ او در پاسخ به من گفت: “بفروش بساز” تا اکران خوب بگذاریم!