سینماروزان: موضوع ادغام مؤسسههای وزارت ارشاد و اینکه بناست، مؤسسههای مرتبط به معاونت هنری ارشاد به دو مؤسسه کاهش یابد شائبه ادغام برخی انجمنها و موسسات و از جمله ادغام موسسه هنرمندان پیشکسوت را شکل داده است.
محمود عزیزی بازیگر پیشکسوت با انتقاد از ادغام موسسه هنرمندان پیشکسوت به “ایسنا” گفت: اگر قرار بر چابکسازی یا ساماندهی است باید گفت، یک وزارتخانه احتیاج به این همه معاونت ندارد. معاونتها هم احتیاج به این تعداد مدیرکل ندارند. پس چرا چابکسازی را از همین جا شروع نمیکنند؟
عزیزی ادامه داد: مگر قبل از انقلاب این همه معاون و مدیرکل و زیرمجموعه مدیریتی داشتیم؟ آن هم برای کاری که به دست خود هنرمندان هم میتواند انجام شود. فقط این مسئله یک قانون میخواهد که آن قانون وجود ندارد و اگر باشد به هیچ کدام از این مدیریتها احتیاج نیست. ما باید یک مدیریت در هنر داشته باشیم تا چند زیرشاخه موسیقی، تئاتر، تجسمی، سینما و … داشته باشد. اصلا اگر سینما را صنعت میبینند مدیریت حمایتی آن معنی ندارد. در وضعیت اینها مشکلاتی هست که اشکالش از فهم مدیریتی برای مسائل فرهنگی است.
این هنرمند با سابقه تئاتر، سینما و تلویزیون در ادامه به موسسه هنرمندان پیشکسوت که جمع زیادی از ۹۰۰ هنرمند عضو آن مخالف طرح ادغام هستند، اشاره کرد و افزود: موسسه هنرمندان پیشکسوت مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را دارد و موسساتی که زیر مجموعه ارشاد هستند و با مجوز این وزارتخانه ایجاد شدهاند نمیتوانند از نظر قانونی هر بالادستی داشته باشند یعنی موسسه دیگری نمیتواند بالادست این موسسه قرار گیرد اما در مملکت ما چون برای همه چیز باید یک جایی باشد که از آنجا نظارت بشود این موسسه را به تالار (بنیاد) رودکی وصل کردند، در حالی که موسسه هنرمندان پیشکسوت از چند دستگاه و وزارتخانه مختلف نماینده دارد. این موسسه با امکانات کم ۹۰۰ نفر را وارد مناسبات اجتماعی کرده؛ آن هم افرادی که قریب به اتفاقشان با تلخی از بدنه جامعه هنری جدا شده بودند، حال این موسسه را میخواهند چابک سازی یا ساماندهی کنند که چه بشود؟! مثلا الان که با چند نفر محدود اداره میشود را بدهند دست یک نفر؟ این نوع برنامهریزیها بیشتر کودکانه است و برای پُر کردن بیلان کاری است چون هر کدام از این کارها را قبلا هم دیدهایم و نه تنها نتیجه نداشته بلکه تخریب هم داشته است.
عزیزی ادامه داد: برای اجرای هر طرحی باید بررسی کارشناسی شود. اینکه با بعضی دوستان متخصص در هر کدام از حوزهها صحبت و مشورت نشده را، نمیگویم بیادبی است اما بیخردی است. نشناختن موضوع است. مثلا درباره موسسه هنرمندان پیشکسوت باید از بدنه هنرمندان چند نفر را انتخاب میکردند تا مشکلات و نظرات را از زبان آنها بشنوند و در راستای طرحشان از نظرات آنها استفاده کنند ضمن اینکه جای تعجب دارد وقتی یک نفر خوب کار کرده و مشکلی نداشته، به جای تشویق کردن با چنین برخوردها و تصمیمهایی هم مواجه شود.
محمود عزیزی تأکید کرد: مهمترین مسئله این است که چرا وقتی یک چیزی وجود دارد باید آن را داغان کنیم و به اجبار چیز دیگری را ایجاد کنیم که هنوز تجربه نشده و نمیدانیم مفاد آن چیست. کاش فردی که این پیشنهاد را در این مجموعه به این شکل داده با دلایل مشخص توضیح دهد که چه میخواهند، آن وقت شاید همگان حمایت کنند اما اگر بنا بر چابکسازی اساسی است پس چرا از رأس هرم وزارت ارشاد شروع نمیشود که این همه نیرو در آنجا وجود دارد؟ این وزارتخانه مثل زمان قاجار شده که هر کسی بیکار است پست مدیریتی برایش درست کردهاند.