سینماروزان: “خانه پدری” در حالی بعد از توقیفهای چندباره مجددا روی پرده رفته که همزمانی اکرانش با ماجراهای برآمده از گرانی بنزین بهشدت به اکرانش ضربه زده با این حال همچنان جزو آثار پرمخاطب سینماهاست.
کیانوش عیاری از همان اولین رونمایی “خانه پدری” مدام با پرسشهایی درباره مابهازای بیرونی ماجرای دخترکشی در فیلمش روبرو بود و حالا در گفتگو با “ایلنا” در این باره به تفصیل حرف زده است.
عیاری گفت: فیلم “خانه پدری” در ایران ساخته شده و داستان آن در ایران رخ داده است و پنهان کردن اتفاقاتی که در این فیلم رخ داده به صورت واقعی امکانپذیر نیست. حدود سالهای ۱۳۵۳ و ۱۳۵۴ در یکی از شهرهای جنوبی کشور یک دختر زندانی قرار است بعد از پایان محکومیتش از زندان آزاد شود اما به زندانبان التماس میکند که او را در زندان نگه دارد زیرا معتقد بوده است که پدر و برادرش، عمو و خانواده او قصد کشتن وی را دارند. زندانبان به او میگوید که نمیتواند او را در زندان نگه دارد و براساس قانون او را آزاد میکند. خانواده وی نیز به استقبال او میآیند و ابتدا با او خوب برخورد میکنند اما چند روز بعد جنازه وی در یکی از رودها پیدا میشود.
عیاری ادامه داد: مورد دوم اینکه چند سال بعد از پایان فیلمبرداری خانه پدری در شهرک غرب کاملا اتفاقی مشابه در آنچه در فیلم خانه پدری بود، رخ داد. پدر خانوادهای متمول همه اعضای فامیل و خانواده را جمع میکند که حدود ۱۷ نفر میشوند. پدر در جمع اعضای فامیل اعلام میکند که دختر جوانش که تازه نیز طلاق گرفته است، کارهای نامربوط زیادی انجام میدهد و آبروی خانواده را برده است و با او باید چکار کنیم و در آن جمع تصمیم میگیرند که برای حفظ آبروی خانواده، دختر باید کشته شود و مجری قتل نیز پسرعموی دختر میشود.
کیانوش عیاری تاکید کرد: چه ما فیلمی مانند “خانه پدری” بسازیم و چه نسازیم این اتفاقات در جامعه وجود دارد اما فیلم میتواند جامعه را آگاه کند در جهت جلوگیری از این دست اتفاقات.