سینماروزان: با روی کار آمدن دولت سیدابراهیم رئیسی و حضور محمد خزاعی به عنوان رئیس سینما، مجددا امیدهایی شکل گرفته در صاحبان آثار توقیفی برای رفع توقیف این آثار.
به گزارش سینماروزان ازجمله آثاری که در دولت اعتدال علیرغم دریافت پروانه نمایش درنهایت توقیف شد فیلم عاشورایی “رستاخیز” است.
بهادر زمانی بازیگر نقش ابوالفضل(ع) در فیلم توقیفی “رستاخیز” با اشاره به حضور محمد خزاعی در رأس سازمان سینمایی به خبرگزاری ایسنا بیان کرد: با توجه به منش اخلاقی و رفتاری که از محمد خزاعی میشناسم، فکر میکنم حضورشان در سینما اتفاق خوبی را رقم بزند.
زمانی ادامه داد: در دولت اعتدال، هم «رستاخیز» حذف شد و هم امثال من با مشکلات زیاد در گرفتن پروانه ساخت و نمایش فیلمم مواجه شدم و عجیب است حتی مرا تمیز ندادند که جزء کسانی هستم که خودشان به او آسیب زدهاند و میتوانستند کمی کمککننده باشند.
وی افزود: من فکر میکنم در سیستم دولت جدید این اتفاقات حذف شود. به پیشینه کسانی که الان مسئولیت دارند کاری ندارم ولی امید بیشتری دارم. برای این امید داشتن هم کافی است سالهای گذشته را مرور کنیم؛ ما هشت سال به سیستم اصلاحطلبان و اعتدالگرایان ورود کردیم و آنها هر چه فیلم خوب بود را قلع و قمع کردند. از آن طرف تجربه نشان داده فیلمهای تند انتقادی در دولتهای اصولگرا بهراحتی پروانه نمایش گرفتهاند و اغلب فیلمهایی که نقدهای مستقیم داشتند مربوط به دوران اصولگرایان بودند. البته تاکید میکنم که من طرفدار هیچ حزب و گروه و جناحی نیستم اما به هرحال کارنامه کاری همه این گروهها در دسترس و قابل مقایسه است.
بهادر زمانی گفت: برهمین اساس معتقدم اگر فیلم “رستاخیز” دچار سیاستزدگی نمیشد به راحتی میتوانست در همان دولت احمدینژاد اکران شود. ولی به نظرم با لجبازیهای صورت گرفته این اتفاق میسر نشد. آقای درویش معتقد بود که ستاره این فیلم را به سینه دولت احمدینژاد نمیزند و نتیجهاش ستاره توقیف شد که در دولت اعتدال به سینه این فیلم زدند.
این بازیگر اظهار داشت: درویش یک تجربه سیاسی با “رستاخیز” داشت و فکر میکنم ایشان توانایی این را داشت که در زمان دولت دهم و همان آخرین سال دولت احمدینژاد فیلم را اکران کند، اما کار به دولت بعد (یازدهم) و اعتدالیون کشیده شد و آنها هم با تمام قدرت ایشان را، فیلمش را و همه جوانهایی را که سه، چهار سال از عمر خود را وقف این فیلم کرده بودند ذبح کردند. فیلم میتوانست برای همه آن جوانها سکوی پرش و امتیازی در کارنامه کاریشان باشد که این فرصت را از دست دادند. به نظرم وقتی تصمیمهای انسان در زندگی، سیاسی میشود شرایط جور دیگری رقم میخورد، چون بازی سیاست آنقدر چرک و کثیف است که میتواند هر چیزی را دستخوش از بین رفتن و نابودی کند.
بهادر زمانی تاکید کرد: من شاهدم که آقای درویش برای این فیلم بسیار زحمت کشید، خیلیها ممکن است این مسئله را فقط در حرف بیان کنند، در حالی که من از نزدیک شاهد بودم ولی به نظرم با سیاسی شدن، تمام تلاشها از بین رفت اما درنهایت امیدوارم که با تغییر مدیران سینما و روی کار آمدن خزاعی، بی درگیری در سیاسی بازی، شرایط اکران فیلم را فراهم کند!