سینماروزان/حامد مظفری: مدتی کوتاه بعد از آن که مدیران انجمن سینمای جوانان نشست خبری جشنواره فیلم کوتاه را بدون حضور رسانههای منتقد برگزار کردند، محمد خزاعی به سراغ آنها رفت و با گفتاری نهیبگونه خواستار برطرف شدن مشکلات انجمن در حیطه های مختلف شد.
برگزاری نشست بدون حضور منتقدان در انجمن مسبوق به سابقه است و سال گذشته نیز نشست جشنواره کوتاه به همین منوال برگزار گردید که البته انتقادات مختلفی را از سوی برخی فیلمسازان و منتقدان روانه مدیریت انجمن کرد. مهدی آذرپندار مدیر انجمن خود سابقه مطبوعاتی دارد و بعید است خودش بی تمایل به پاسخگویی به منتقدان باشد ولی گویا زیرمجموعه ارتباطاتی او، چنان که باید حرفه ای گری در ایجاد فضای پرسش و پاسخ صریح با رئیس انجمن نداشته اند؟؟ و همین هم شده که پرسش های و گلایه های فیلمسازان کوتاه روزبروز بیشتر گردد و درنهایت رئیس سینما را وادارد که شخصا خواستار برنامه از مدیران انجمن برای بهبود اوضاع گردد.
محمد خزاعی در دیدار با مدیران انجمن سینمای جوانان بیان داشت: برای اینکه آمار تولید در استانها بالا برود، باید سطح استعدادیابی در استانها روند و شکل متفاوتتری را به خود بگیرد، به عنوان مثال آمارهایی که از تولیدات به تفکیک استانها به من دادهاید بیشتر برای فیلمسازان مراکز استانها است، شهرستانها و شهرهایی که فارغ از مرکز استانها نیاز به حمایت دارند، چه برنامهای دارید؟ استانها نیاز دارند که استعدادیابی ویژهای در دو سال آینده تجربه کنند و میخواهم که برنامه مدون و مشخصی برای رشد استعدادیابی در سطح کشور را تنظیم کنید تا بتوان شرایط را بهتر کرد؛ متاسفانه، ظرفیت افزایش دفاتر را در سطح کشور نداریم و مجبوریم با خلاقیت و برنامه به این مهم دست پیدا کنیم.
وی ادامه داد: انجمن سینمای جوانان نیاز دارد که در مساله امور استانها و فعالیت دفاتر خود، یک بازنگری صورت دهد و راهبردی جدید برای شکلگیری نوعی تعامل متفاوت با تمام فیلمسازها و استانهای مختلف کشور را رقم بزند، در این حوزه انجمن نیاز به تحول دارد.
خزاعی با اشاره به سرمایههای موجود در سطح نهادهای مختلف کشور، عنوان کرد که ظرفیت انجمن برای جذب اعتبار، دارای ظرفیت بسیار ویژهای است که به نتایج مختلفی مانند اشتغالزایی میرسد و درباره این مساله تصریح کرد: در عموم نهادهای رسمی کشور مانند وزراتخانه، در مصوبات بودجهای خود سرفصلهایی مشخص کردهاند برای تولید محتوای تصویری. انجمن سینمای جوانان ایران میتواند با توجه به ظرفیت فیلمسازهایی که دارد، به سمت اشتغالزایی برای فیلمسازها برود و شرایط را برای آنها فراهم، در این شرایط بخشی از کسری بودجه انجمن که بعضا متاثر از تورم نیز است، جبران میشود.
وی در ادامه بیان کرد: نیاز است افق انجمن سینمای جوانان ایران تا پایان سال ۱۴۰۴ مشخص شود، طراحی برنامه عملیاتی و کوتاه مدت که راهبردی بلندمدت را هم در دل خود دارد، مانند تربیت فیلمسازهای زن که میتوانند در سالهای آینده، بدنه سینمای ایران را پربار کنند.
رییس سازمان سینمایی درباره رویکرد بینالمللی انجمن سینمای جوانان ایران، گفت: انجمن سینمای جوانان ایران باید رویکرد خود را در سطح بینالملل مشخص کند و ارتقا دهد، هم در مساله برگزاری جشنواره فیلم کوتاه تهران و هم حضور فیلمهای ایران در جشنوارههای معتبر دنیا و تعداد جوایز و حضورهای بینالمللی فیلمهای کوتاه ایرانی ساماندهی شود و نقاط ضعف و ایرادات کار گرفته شود تا اگر امسال ۲۰۰ جایزه بینالمللی سهمیه سینمای کوتاه ایران بود، تا سال ۱۴۰۴ به ۶۰۰ جایزه برسد؛ در ضمن انجمن سینمای جوانان که جزو بزرگترین مدارس فیلمسازی دنیا است باید رویکرد بینالمللی خود را هم شکل دهد و خود را در سطح منطقه مطرح کند و برای آموزش کشورهای اطراف خود، برنامه داشته باشد.
خزاعی در پایان درباره توزیع فیلم کوتاه و سرانه مخاطبان سینمای کوتاه عنوان کرد: در حال حاضر انجمن سینمای جوانان برنامههایی چون اکران فیلمهای کوتاه در پاتوقهای فیلم کوتاه سراسر کشور، اکران آنلاین در پلتفرمها، اکران در سینماهای هنر و تجربه و برنامه تلویزیونی «سینمای جوان» دارد و باید بگویید برای افزایش سرانه مخاطبان سینمای کوتاه چه کرده اید؟ مشتاق هستم پیشنهادهای خود را برای فعالیتهایی که میتواند سرانه مخاطب سینمای ایران افزایش دهد، به من ارائه کنید.